reklam

14 Temmuz 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Balçova cephanelik gibi

Yeni Asır, seralar arasında 13 kaçak tüp deposu daha tespit etti.İzmir İtfaiye Müdürü Barandır, Dokuz Eylül Hastanesi'nin hemen karşısındaki depolardaki bir patlamanın bölgeyi haritadan silebileceğini belirterek, "Düşünmek bile ürkütücü" diye konuştu.

Balçova'da önceki gün meydana gelen kaçak tüp deposu patlamasının yankısı sürerken,Yeni Asır muhabirleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi karşısında 13 kaçak tüp deposu daha tespit etti ve fotoğrafladı. Jeotermal koruma sahası ve aynı zamanda imar yasaklı bölgede, Dokuz Eylül Hastanesi'nin hemen karşısında bulunan seradan bozma 13 tüp deposu faaliyetini sürdürüyor.

Faciaya davetiye
Belediye dahil olmak üzere hiçbir kurumdan izni bulunmayan depolar, Balçova'yı ne gibi bir facianın beklediğini açıkça gözler önüne seriyor.
Balçova Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker, "Depoları biz de tespit ettik. Sahiplerine tebligat yaparak boşaltmaya başladık. Bu noktaları belediye olarak biz göstermedik. Ancak bu depoların açık alanda olması, apartman altında olmasından daha da iyi. Vatandaşın temel ihtiyacı olan tüpgaz için de bir düzenleme yapılmalı" diye konuştu.

Güvenlik Önlemi Yok
Kaçak tüp depoları hastanenin hemen karşısında. Tüpler hiçbir güvenlik önlemi alınmadan gelişigüzel dizilmiş. Yetkililerin, bir kıvılcımın savaş alanına döndüreceği bu bölgede gereken uygulamayı yapmasını bekliyoruz.
Haritadan silinir
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, kaçak tüp depolarının yaratacağı tehlikeyi şu sözlerle anlattı:
"Geçen hafta yaşanan patlamada 1 deponun ne gibi tehlike yarattığını hepimiz gördük. Bir tanesi, unutulmuz bir faciaya sebep veriyordu. Havada şarapnel gibi uçan parçalar, birçok insanın hayatına son verebilirdi. Şunu açıkça söylemeliyiz ki, bu depolar resmen birer cephanelik. Düşüncesi bile kötü ama, bir yangın çıkması halinde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bir yana, tüm Balçova haritadan silinir."
Yeni Asır

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz