reklam

14 Temmuz 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Ormanlar için alternatif yasa

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen, ormanların özelleştirilmesine ve orman niteliğini yitirdiği ileri sürülen arazilerin satılmasına olanak tanıyan Anayasa değişikliği önerisinin AKP'lilerce gelecek hafta içinde yeniden TBMM'ye taşınması bekleniyor.

Yeni metin üzerinde çalışan Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği, önerilerini hafta başında Orman Bakanı'na ve CHP yetkililerine iletmeye hazırlanıyor. Hayrettin Karaca, ormanlara ilişkin anayasa değişikliğinin Meclis komisyonundan geçen biçimiyle kabul edilmesiyle ülkenin sorunlarına sorun katılacağını söyledi.

Orman Bakanı Osman Pepe 'nin, 70'i aşkın demokratik kitle örgütünce oluşturulan ''Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği'' temsilcileri ile geçen hafta yaptığı toplantıda, anayasa değişikliği önerisi üzerinde herhangi bir oynama yapmalarının söz konusu olmadığını, değişikliği yine aynen TBBM'ye sunacaklarını ifade ettiği öğrenildi. Ancak Pepe'nin, değişiklik önerisine ilişkin kaygılarını dinledikten sonra örgüt temsilcilerine ''Sizler de bir metin hazırlayın ve CHP aracılığıyla TBMM Genel Kurulu'na getirin, AKP grubunu ikna etmeye çalışacağım'' dediği de bildirildi. Bunun üzerine ''Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği'' nin bir metin üzerinde hazırlıklarını sürdürdüğü, önerilerini hafta başında gerek Orman Bakanı, gerekse CHP yetkililerine iletecekleri kaydedildi.

Konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan TEMA Mütevelliler Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca , ormanlara ilişkin anayasa değişikliğinin Meclis komisyonundan geçen biçimiyle kabul edilmesi halinde ülkenin sorunlarına sorun katılacağını ifade etti ve şöyle konuştu:

''Ülkenin sorunlarının parti disipliniyle ya da 'Biz düşündük, biz bulduk' diyerek çözülemeyeceği bir gerçek. Hâkimiyet kayıtsız şartsız hükümetin değil, milletin. Sayın Orman Bakanı, geçen hafta birliğimizi oluşturan temsilcilerle görüştü ve bizim önerilerimizin göz önüne alınacağına ilişkin ümit verdi. Sayın Bakan'ın bu yaklaşımını sevinçle karşıladık. Umarız, sorun bu düzeyde halledilir.''

Kamusal alanı tasfiye
Tarım-Orkam-Sen Başkanı Sezai Kaya , ormanlara ilişkin hazırlanan anayasa değişikliği önerisinin AKP'nin her alanda yürüttüğü ''kamusal alanı tasfiye'' amacının bir sonucu olduğunu belirterek 400-500 bin üyeye sahip örgütlerin oluşturduğu ''Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği'' nin yaklaşık 5 aydır sürdürdüğü herkese örnek olacak disiplinli ve düzenli çabaların başarıya ulaştığını, ormanların özelleştirilmesi ve satışına yönelik girişimleri şimdilik durdurduklarını söyledi.

Kaya, AKP iktidarının, anayasa değişikliğini olduğu gibi kabul etmesi halinde konunun referanduma gidebileceğine de değindi ve ''Yurtsever bir çerçeve içinde sürdürdüğümüz birliktelik sürecektir. Son 5 aydır sürdürdüğümüz birlikteliğin verdiği deneyim ile söylüyorum, eğer referanduma gidilirse, ondan da biz başarılı çıkarız'' diye konuştu.
Cumhuriyet

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Malzeme Dosyası

Düşey Sirkülasyon Elemanları

Düşey sirkülasyon elemanları hakkında bilgi edinmek  için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz