reklam

21 Temmuz 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

1 milyon dolarlık park

Belediye'nin tahsis ettiği 25 bin dönüm alanda yaptırılan parkta 5 bin kişilik amfitiyatro, kafe ve yürüyüş alanları, seyir parkları ile ünlü Türk amirali Turgut Reis'in heykeli bulunuyor

İşadamı Şevket Sabancı tarafından 1 milyon dolar harcanarak Muğla'nın Bodrum İlçesi Turgutreis Beldesi'nde 25 bin dönüm alanda yaptırılan 5 bin kişilik amfitiyatro, kafe ve yürüyüş alanları, seyir terasları ve ünlü Türk amirali Turgut Reis'in heykeli yer alan "Şevket Sabancı Parkı", Turgutreis Turizm Şenlikleri çerçevesinde törenle açıldı.

Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan ile işadamı Şevket Sabancı'nın ev sahipliği yaptığı törene, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, emekli askerler İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Çevik Bir, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, çok sayıda işadamı, sanatçı ve vatandaşlar katıldı.

Başka örneği yok
Başkan Yazgan, açılışta yaptığı konuşmada, "(Çok büyük bir halk kitlesine son derece modern bir park alanı açalım) diye kolları sıvadık. Başardık. İddia ediyorum, Türkiye sahillerinde böyle bir park yok. Şevket Sabancı'ya şükranlarımı sunuyorum. Bu parkı ilk günkü gibi yaşatmak bizim vazifemiz" dedi.
Şevket Sabancı da, Turgutreis'te 4 yıl önce ev satın aldığını, ailece beldeye ne yapabileceklerini incelediklerini ve belediyenin bu projesini üstlendiklerini belirtti. Sabancı, şunları söyledi:

Sırada lise var
"Biz binalar yapmaya alışığız. Ancak, bir park alanı yapmadık. Bunun için bir ekip oluşturduk. Londra'ya gönderdik. Bu eserin meydana gelişinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yakında bir de lise binası hizmete girecek. Eğitim merakı eşimden kaynaklanıyor. Şubat'ta temelini attığımız 12 derslikli, 4 laboratuvarı bulunan lise binamızı da 15 Eylül'de hizmete açacağız. "Konuşmaların ardından Başkan Ali Server Yazgan, Şevket Sabancı'ya, plaket ve Bodrum Kalesi tablosu hediye ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Halit Kıvanç ve Esra Ceyhan'ın sunduğu gecede, Yavuz Bingöl ve Muazzez Ersoy sahne aldı. 5 bini aşkın kişinin izlediği gece, havai fişek gösterisiyle sona erdi.
Türkiye

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Malzeme Dosyası

Düşey Sirkülasyon Elemanları

Düşey sirkülasyon elemanları hakkında bilgi edinmek  için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz