reklam

21 Ağustos 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Yarışmaya son başvuru tarihi 25 Ağustos

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri Yarışmasına başvurmak için son 5 gün.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Bakımlı Cepheler Projesi" ile kentin tarihi ve mimari dokusunu gün yüzüne çıkarırken, düzenlediği "Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri" yarışması ile de bu alanda duyarlı İzmirlileri ödüllendiriyor.

Son başvuru tarihinin 25 Ağustos olduğu yarışmaya tarihi mirasa sahip çıkan, koruyarak yaşatan, bu alanda emeği bulunan tüm hemşehriler katılabilir.
Kentli İzmirli, Basit Onarım, Esaslı Onarım, Emek Ödülü ve Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Koruma Katkı Ödülü'nün verileceği yarışmanın sonuçları 11 Eylül tarihinde açıklanacak ve kazananlar ödüllerini 25 Eylül 2003 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Necdet Sezer'in de katılacağı Tarihi Kentler Birliği İzmir Buluşması'nda düzenlenecek ödül töreni ile alacak.

İzmir'de tarihi ve mimari özelliği olan çok sayıda dokunun ve yapının olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu değerleri kente ve kentliye kazandırmak için çalışıyoruz.
Bakımlı Cepheler Projesi ile çok sayıda tarihi yapı onarımdan geçiriliyor" diye konuştu.

Yetkililer konuşmalarını şöyle sürdürdü; " Bu alanda belediye olarak yürütülen çabaların yanı sıra İzmirlilerin de kentin tarihine ve mimarisine sahip çıkmalarını istiyoruz.

Tarihi mirasın korunması için hemşehrilerimizi özendirmek amacıyla Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri adı altında bir yarışma düzenledik. Yarışmaya başvurular devam ediyor.
Yaşadıkları evleri koruyarak günümüze taşıyanlara Kentli İzmirli Ödülü, bakım ve restorasyon çalışmalarında bulunan usta veya usta ekiplerine Emek Ödülü verilecek.

Tek Yapı ve Tarihi Doku Ölçeğinde Başarılı Koruma Uygulamaları dalında ise bu alanda başarılı uygulama gerçekleştirmiş mimar, şehir plancısı, müellif ve yapımcılar ödüllendirilecek. Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü ile de koruma konusunda eserler üreten gazeteci, yazar, araştırmacı ve sanatçılar ödüllendirilecek.

Bugüne kadar yarışmaya Kentli İzmirli Ödülü dalında 4, Basit Onarım Ödülleri dalında Tek Yapı Ölçeğinde 4, Doku Ölçeğinde 1, Esaslı Onarım Ödülleri dalında 3, Emek Ödülü dalında 1, Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Koruma Katkı Ödülü dalında ise 6 aday başvurdu. ".

Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri Yarışması'na başvurmak isteyenler İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin www.izmir-bld.gov.tr adresine girerek form doldurabilir veya İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü 5. Kat adresine şahsen müracaat edebilir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Ağustos 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Güngör Kaftancı
06 Mayıs 2003 günü Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Güngör Kaftancı hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz