reklam

17 Eylül 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Buca'ya yeni bir park

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yeşil alan düzenleme çalışmaları kapsamında ilçelere semt ölçekli parklar kazandırmaya devam ediyor. Yapımı tamamlanan Bahçekapı Parkı'ının açılışı yapılarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Bahçekapı parkının güzel bir çalışma olduğunu söyleyen Cemil Şeboy bölge halkından yapılan her güzel şeye sahip çıkmasını istedi.

Buca'nın gelişen güzel bir ilçe olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina " Bundan 40 sene önce Buca'ya toplam 5 tane otobüs çalışıyordu. Şimdi her durakta arka arkaya iki tane körüklü otobüs görmek mümkün oluyor. Biz Buca'daki çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.

Önümüzdeki günlerde halkın hizmetine sunacağımız yeni çalışmalarımız var. Hasanağa Bahçesi'ndeki çalışmalarımız şekillendi sona ermek üzere. Orayı devreye alacağız.

Bilindiği gibi Hasanağa Bahçesi oldukça önemli bir bölge. Sadece Buca'ya değil tüm kente hitabeden bir yer.
Yine Buca Koop'ta bir çalışmamız var. Oda yakında halka hizmet vermeye başlayacak" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ahmet Piriştina, Cemil Şeboy, meclis üyeleri ve vatandaşlar parkı gezdi.
Toplam 24 bin 850 metrekarelik bir alanda yapılan parkın 14 bin 900 metrekarelik bölümü yeşil alan olarak düzenlendi. Bu kapsamda Akasya, leylandi, dişbudak, manolya çeşitlerinden oluşan 337 ağaç ile 2 bin çalı gurubu bitki dikildi, 3 bin yer örtücü ile zemin yeşillendirildi.
Parka ayrıca sportif faaliyetler için basketbol sahası ile kondüsyon alanı yapıldı. Semt sakinlerinin ihtiyacının karşılanması için 64 araçlık otopark alanı ayrıldı.

Çocuklar için geniş bir oyun alanı yapılarak, çocuk oyun gurubu yerleştirildi. Ayrıca vatandaşların yaz akşamlarını ve tatil günlerini değerlendirebilmeleri amacıyla piknik alanları yapıldı, yürüyüş yolları oluşturuldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Eylül 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Deprem Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 02 Ekim'de İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Sinan Şener
Konuşmacılar: Murat Balamir,
Korhan Gümüş, Handan D.Türkoğlu
Alper Ünlü

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz