reklam

17 Eylül 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Otopark talihsizi başkan

Manisa Belediye Başkanı Adil Aygül, fonda biriken 8 trilyon ile yapmak istediği 5 otopark projesinden sadece birisini gerçekleştirebildi; orası da rutubet nedeniyle çalışmıyor...

Başkan Aygül Çok Üzgün Olduğunu Söyledi
Fonda biriken 8 trilyon lira ile yapmak istediği otoparkların bir şekilde engellenmesine üzülen Başkan Aygül, "Manisa'nın gelişmesi engelleniyor" dedi.

Manisa'da 9.5 yıllık belediye başkanlığı döneminde otopark yapmak için 5 ayrı girişimde bulunan Başkan Adil Aygül, kamulaştırma, SİT ve belediye meclisi üyelerinin engellemeleri yüzünden bu projelerden dördünü gerçekleştiremedi; sadece Yarhasanlar Otopark'ını bitirdi. Ancak Yarhasanlar Otoparkı'ndaki inşaat maliyetleri nedeniyle de bakanlığa şikayet edildi ve soruşturma geçirdi.

260 milyar lira keşif bedelli inşaat, temelinde tarihi eser ve yeraltı deresi çıkması yüzünden uzun süre tamamlanamadı ve 1 trilyon 260 milyar liraya bitirilebildi. Zemininde su biriktiği ve rutubet nedeniyle araçların çürümesine neden olduğu iddiaları nedeniyle ise verimli bir şekilde işletilemiyor.

Seçilen hiç bir yer doğru değil
Belediye Meclisi'nin CHP ve DYP'li üyeleri, Başkan Aygül'ün yanlış yer seçimi nedeniyle sorunların yaşandığını belirterek, "Otoparka karşı değiliz ama doğru yer seçsinYarhasanlar'da sulak yere yapılan otopark çalışmıyor. Diğer yerler hep sorunlu. Gelsin, şehir merkezinde uygun yer bulsun, kendisine destek verelim" dediler.

Kurul'dan onay çıkmadı
Hükümet binası yanındaki Emekliler Parkı, Cumhuriyet Meydanı ve Şehitler İlköğretim Okulu bahçesinin altına 1000 araçlık otopark yapmak isteyen Aygül'ün bu projesine Kurul onay vermedi.

Mahkeme kararı ile yarım kaldı
Zahireciler Pazarı'na 7 katlı otopark yapma girişimi, kamulaştırma bedellerine itiraz eden mülk sahiplerinin mahkemece haklı görülmesi üzerine yarım kaldı. Halen Yargıtay'da olan konu için karar bekleniyor.

Mülkiyet sorunu çıktı
Merkezde otopark yeri bulamayan Aygül, bu kez Karaköy semtine otopark yaptırmak istedi. Pazarlerinin altına iki katlı otopark yapımı için meclis izin verdi, fakat tapu incelemesinde sözkonusu yerde vakıf ve özel mülkiyet arsalarının olduğu ortaya çıktı.

Maliyet nedeniyle şikayet edildi
Manisa Belediye Başkanı Adil Aygül, projelerinden sadece Yarhasanlar Otopark'ını bitirdi. Ancak Yarhasanlar Otoparkı'ndaki inşaat maliyetleri nedeniyle de bakanlığa şikayet edildi ve soruşturma geçirdi.

Belediye Meclisi kabul etmedi
Manisa-İzmir karayolunun kenarına, içinde nikah ve düğün salonları, kafeterya, pazaryeri ve otoparkın bulunduğu büyük bir iş merkezi yapmak istedi. Fakat Belediye Meclisi'nin 16 üyesi, yerin kent merkezine uzaklığını gerekçe göstererek bu projeyi de reddetti.
Yeni Asır

 

Eylül 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Mehmet Konuralp 23 Eylül 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Mehmet Konuralp hakkında daha fazla bilgi edinmek, kendisine soru sormak için tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz