reklam

26 Eylül 2003 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

"Sınırların Ötesine" ETMK Ürün Tasarımı Sergisi

2000'li yılların başı itibariyle gündemde kalitenin yerini markalaşma ve ürün farklılaşması ile rekabet alınca Türkiye'de "Endüstriyel Tasarım Seferbeliği" dönemi başladı. Türk tasarımcıları artık küresel pazarda rekabet eden Türkiye'li ürünlere imza atıyor ve yurt dışındaki üretici kuruluşlara da tasarım hizmetlerini ihraç etmek konusunda bir hayli yol aldı.

ETMK, "Sınırların Ötesine" sergisi ile, tasarım alanındaki bu değişimin ve gelişimin sanayiciler, kamu ve medya ilgilileri tarafından görülmesini sağladı. Ayrıca, bulunduğu konum itibariyle tasarımın neler vaadettiğinin de değerlendirmesi için bir zemin oluşturdu.

Vitra'nın ana sponsorluğundaki sergi, 10-14 Eylül 2003 tarihleri arasında, Lütfi Kırdar Uluslarası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, ADesign Fair 2003 İstanbul Uluslararası Tasarım Buluşması beraberinde, ETMK stand alanında yer aldı. Serginin teması "Başka Yolu Yok: Dış Satım için Endüstriyel Tasarım" idi.

Yerli sanayinin küresel pazarda artık fiyat ile değil ürün farklılaşması ile rekabet etmesi gereğinden yola çıkarak belirlenen tema doğrultusunda serginin amacı; uluslararası rekabeti göğüsleyecek olan özgün tasarım anlayışını desteklemekti. Tasarımcıların dış satım açısından katma değer yarattığına inandıkları ürünlerini sundukları sergide, katılımcıların kişisel veya kurum olarak yaklaşımlarını aktardıkları tanıtımlar da yer aldı.

15 yıldır Türk Tasarımı'nın yarattığı katma değeri düzenlediği sergilerle ortaya çıkararak Endüstri-Tasarımcı ilişkilerini güçlendirmeye çalışan Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, dışsatım açısından olmazsa olmaz bir öğe olan yaratıcı gücü bu özel sergi ve ödül ile gündeme getirdi.

26 tasarımcının, 100 ürünle katıldığı sergide, ürün yelpazesi; ambalajdan otomotive, kırtasiyeden dijital ürünlere, aydınlatmadan mobilyaya, cam ürünlerden tekne tasarımına kadar farklı sektörleri içerdi. Sergiye katılan tasarımcılar alfabetik olarak şu şekilde sıralanmıştır:

İhsan Akgül; Halil İbrahim Altın - Galeri Tasarım; Burak Aydoğan; Murat Babadağ; Can Yalman Design; Centipede Design - Arda Tunçman Eşref Akın; Ela Cindoruk - Nazan Pak; Demirdöküm Endüstriyel Tasarım Grubu (DET) - Sertaç Ersayın, Nigar Sarıhan, Özgür Alp; Hakan Ertem; Selahattin Karadalan - Se-ba Licht; Mirzat Koç; Koleksiyon Mobilya - Koray Malhan; Atilla Kuzu; MAN Türkiye -Kenan Erdinç; Nesne Tasarım; Arif Özden; Aziz Sarıyer; Derin Sarıyer; Adnan Serbest; Kunter Şekercioğlu; Oya Şenocak Akman; Tasarım Üssü - Gamze Türkoğlu Güven; Toprak Seramik - Mehmet Yavaş, Zafer Doğan; TRIO Tasarım - Ece Günay, Burak Daylan; Osman Ünver - Unique Projects Factory; Eyap-Vitra - Yalçın Arpat, Onur Könez, Ö. Faruk Yakupoğlu.

Sergiye katılan ürünler arasından, Seçici Kurul'un belirleyeceği; "Tasarımı ile dış satım açısından en çok potansiyel yaratan ürün" ETMK tarafından "Sınırların Ötesine Ürün Tasarımı Ödülü" ile ödüllendirdi. Sergi jürisinde Şadi Burat, Michael Doubner, Hakan Ertem, Mirzat Koç ve Paul Mcmillen yer aldı. Ödül töreni ve kokteyli Lütfi Kırdar fuayesinde 12 Eylül 2003 akşamı saat: 19:30 da gerçekleşti.
Arkitera

 

Eylül 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Deprem Sorunu ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 02 Ekim'de İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon'da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Sinan Şener
Konuşmacılar: Murat Balamir,
Korhan Gümüş, Handan D.Türkoğlu
Alper Ünlü

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz