reklam

24 Ekim 2003 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Yakutiye başardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde gecekonduların yerine toplu konut yapılması yönündeki proje, Erzurum'da alt kademe Yakutiye Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Yakutiye Belediye Başkanı Ebubekir Üstün Gülakar, 4 yıl önce kent merkezini kapsayan belediye sınırları içerisinde çok sayıda gecekondunun bulunduğu ve çirkin bir görüntü oluşturduğunu belirterek, gece konduların ıslahı için çalışma başlattıklarını söyledi.

Yeni evler verildi
"Gecekondu Islahı" adlı proje hazırladıklarını anlatan ilk olarak, kent merkezindeki yıkılmaya yüz tutmuş ve harabe halindeki gecekonduları yıktıklarını ve buraları ihale yoluyla müteahhitlere vererek, konut yapımı başlattıklarını söyledi. Gülakar, söz konusu yıkılan evlerin sahiplerine ise müteahhitler tarafından ev verildiğini bildirdi.

Cazip kent oldu
Şimdiye kadar belediye sınırları içerisinde binin üzerinde gecekondu yıkımı gerçekleştirdiklerini ve buralara toplu konutların yapıldığını kaydeden Gülakar, gecekondu sakinlerinin de bu şekilde ev sahibi yapıldığını ifade etti. Gülakar, proje kapsamında ayrıca yıkılan evinin yerine yenisini istemeyen vatandaşlara ise evlerinin bedeli kadar para ödendiği söyledi. Belediyenin gecekondu ıslahına yönelik başlattığı çalışmayla, kent merkezinde köy görünümünde olan mahallelerin yerlerine modern binaların yapıldığını ifade eden Gülakar, hizmet götürülemeyen eski gecekondu mahallelerinin yapılan ıslah çalışmalarıyla birlikte şimdi Erzurum'un en cazip yerleri haline geldiğine dikkat çekti.

Belediyenin maddi sıkıntı yaşaması üzerine TOKİ ile görüşme yaptıklarını anlatan Gülakar, bu projenin kurum tarafından beğenilerek, kabul gördüğünü söyledi. Bunun üzerine TOKİ ile birlikte Türkiye'de ilk defa gecekondu sakinlerini ev sahibi yapmak için çalışma başlatıldığını anlatan Gülakar, Hasani Basri Mahallesi'ndeki 106 gecekondu sahibine Yıldızkent semtinde toplu konut yaptırıldığını ve evlerin anahtarlarının teslim edildiğini kaydetti. Gülakar, ayrıca şimdi TOKİ tarafından başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde yapılması planlanan gecekondu sahiplerine toplu konut projesinin, temel fikrini kendi yaptıkları bu çalışmanın oluşturduğunu belirterek, "Projemizin TOKİ tarafından Türkiye genelinde uygulanabilirliğini hep beraber göreceğiz" dedi.
Türkiye

 

Ekim 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

UIA 2005 Organizasyon Komitesi Üyeleri 28 Ekim 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacaklar.

UIA 2005 Organizasyon Komitesi Üyeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek, kendilerine soru sormak için tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz