reklam

27 Ekim 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Hazine arazilerine hastane yapılacak

“Türkiye Sağlık Envanteri’’ çalışması ile 874 yatırımdan atıl durumdaki 395 yatırımı iptal ederek, 300 trilyonluk tasarruf sağlayan Sağlık Bakanlığı, bundan sonra yapılacak hastanelerin ülke genelinde eşit dağılımını ve yaygınlaştırılmasını sağlayacak. Bakanlık, “Sağlık Bakanlığı’na Ait Hastanelerin Yatırım Esaslarının Tespitine Dair Yönerge’’ hazırladı. Yönerge, hastanelerin atıl kapasiteye yol açılmaksızın ülke genelinde dengeli dağılımı ve yaygınlaştırılması amacıyla açılacak bütün hastanelerin rasyonel kriterler çerçevesinde yatırım programlarına alınmasına ve kurulmasına ilişkin esasları düzenliyor.

Yönerge, Sağlık Bakanlığı’na bağlı faaliyet göstermek üzere, Sağlık Bakanlığı veya üçüncü kişiler tarafından genel hastane veya özel dal hastanesi olarak yaptırılacak yataklı tedavi kurumlarının yatırımlarını kapsıyor. Yönergeye göre, hastane kurulmasına ilişkin yatırım faaliyetlerinin rasyonel kriterler çerçevesinde belirlenmesi ve yatırım tekliflerinin incelenmesi ve değerlendirilmesiyle ilgili görüş belirtmek üzere Bakanlık nezdinde 7 kişilik komisyon oluşturulacak.

Nüfus artışı hızı dikkate alınacak
Genel hastanelere ilişkin yatırım tekliflerinin incelenmesinde ve değerlendirilmesinde şu kriterler göz önünde tutulacak:
Her bir mülki idare biriminde yeni hastane kurulması planlanırken, o birimin merkez nüfusu, coğrafi durumu, ulaşılabilirliği, nüfus artış hızı gibi kriterler dikkate alınacak. Belde ve köylerde hastane kurulmayacak. Ülkenin sosyo-ekonomik yapısındaki değişmeler ve ülke nüfusundaki hızlı artış sebebiyle öncelikli hedef, ilçelerde her 10 bin nüfusa 25 yataklı hastane kurulması olup; ilçe merkezinin nüfusu 10 binden az olan ilçelere hastane kurulamayacak. Büyükşehirlerde ise, 100 bin nüfusa bir hastane kurulması esas olacak. Hastane kurulması talep edilen ilçenin en yakın hastaneye olan uzaklığı 40 kilometreden az olmayacak şekilde planlama yapılacak.
Türkiye

 

 

 

 

Ekim 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak, 
Dominique Perrault 4 Kasım Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Konser Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz