reklam

20 Kasım 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Bölünmüş yol yapımını hızlandıracak kanun tasarısı TBMM'de kabul edildi

Bölünmüş yol yapımını hızlandırmak amacıyla hazırlanan "Karayolları Genel Müdürlüğü'nce Yapılacak Bölünmüş Yol İnşaatında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Kanun Tasarısı", TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, yaptığı konuşmada, kabul edilen yasa ile Türkiye'nin iktidarı ve muhalefeti ile bir zoru başardığını söyledi.

Karadeniz Sahil Yolu için ayrılan ödenekle ilgili eleştirilerin haklı olmadığını da ifade eden Ergezen, "Bu yolu Sayın Mesut Yılmaz, Sayın Koray Aydın, Sayın Yaşar Topçu bitirdi de bitirme mi dedik. Hayır demedik. Ama dün beni Sayın Başbakanım çağırdı ve bu yol için ne kadar para gerektiğini sordu. Sonuçta (bu yolu bitirin) dedi. Ben de buradan söylüyorum: Karadeniz'in tüm yollarını 2 yılda bitireceğiz" diye konuştu.

Yasa, bölünmüş yol yapımını hızlandırmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü'nce ihtiyaç duyulacak her türlü makine ve ekipman tahsisini, bunların giderleri ve bölünmüş yol yapım hizmetlerinde çalıştırılacak personelin temini, mali ve sosyal hakları ve bazı taşınmazların satışından elde edilecek gelirlerin yol yapım işlerinde kullanılabilmesi ile ilgili usul ve esaslarını düzenliyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı emrine verilenler ve Karayolları Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların satışından elde edilecek gelirlerin yanı sıra, bunların kira ve kullanım bedellerinin de bölünmüş yol veya devlet ve il yolları yapımında kullanılmasını içeren önerge de Genel Kurul'da kabul edildi.
Turk Net

 

 

 

 

 

Kasım 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Adnan Kazmaoğlu 
2 Aralık 2003 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Adnan Kazmaoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek, kendisine soru sormak için tıklayın. 

 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz