reklam

23 Ağustos 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

3. köprünün yapılacağı belli değil

Bayındırlık Bakanı Ergezen, 3. Boğaz Köprüsü yapımında, herhangi bir firmayla bu yıl bir toplantı ya da görüşme yapılmadığını ifade etti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, 3. Boğaz Köprüsü'nün henüz yapılıp yapılmayacağının netleşmediğini söyledi. Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Ergezen, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Malezyalı konsorsiyumun köprünün yapımına talip olduğu haberlerinin hatırlatılması üzerine, köprüyü yapacak şirket konusunda somut bir gelişme olmadığını söyledi. Ergezen, '3. köprünün yapımı konusunda herhangi bir firmayla 2004 yılında bir toplantı ya da görüşme yapılmadı' dedi.

2003'te görüştük
Ergezen, '3. Boğaz Köprüsü'nün güzergahının Sarıyer-Anadolukavağı olarak belirlendiği ve yapımı için Malezyalı Markmore-Seloga Jaya Konsorsiyumu ile görüşmelerin hız kazandığı' şeklindeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Köprünün inşası için fizibilite ve güzergah çalışmalarını yapan Karayolları Genel Müdürlüğü'nün de böyle bir görüşme gerçekleştirmediğini bildiren Ergezen, sadece 2003 yılında Malezyalı şirketle bazı görüşmeler yapıldığını vurguladı. Ergezen, şunları kaydetti:

'3. Boğaz Köprüsü'yle ilgili 2003 yılında toplantılarımız oldu. Yine aynı yıl belirtilen bu Malezyalı şirketle de görüştük. İstanbul'da arazide de gezildi. Köprü yapılırsa (Nereden geçebilir?) Bizim elemanlarımız gezdi, inceledi. Malezyalı işadamlarıyla görüştük. Böyle bir köprü (Nasıl ve kaça yapılır, nasıl olur?) diye tecrübelerinden yararlanmak istedik. Ama ondan sonra öyle kaldı.'

3. köprünün yapılıp yapılmayacağının da belli olmadığını kaydeden Ergezen, 2003'te zaman zaman 'Nereden geçebilir, ihtiyaç var mı, maliyeti ne olur, güzergah neresi olur? Bağlantı yolları, otoyolları kamulaştırmalar' konusunun tartışıldığını söyledi. Ergezen, ancak şu an köprünün inşası ve güzergahıyla ilgili somut bir sonuç bulunmadığını belirtti.

6 farklı güzergah üzerinde duruluyor
İstanbul için önemli bir proje olan 3. Boğaz Köprüsü'nün güzergah seçiminde hem trafik sorununun çözümü, hem de maliyet gözönünde bulunduruluyor. Köprünün hangi güzergahta inşa edileceğine, alternatifler üzerinde fizibilite çalışmaları yapıldıktan sonra karar verilecek. İstanbul 3. çevreyolu güzergahı ve Boğaz geçişi için belirlenen 6 alternatif güzergah ise şöyle:

t Boğaziçi Köprüsü'nün yaklaşık 600 metre güneyinden (Marmara tarafı) geçen Nakkaştepe-Ortaköy hattı

t Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında Vaniköy-Arnavutköy hattı

t Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kuzeyinden geçen Çubuklu-Yeniköy hattı

t Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kuzeyinden geçen Beykoz-Kireçburnu hattı

t Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kuzeyinden geçen Yuşatepesi-Rumelikavağı hattı t Garipçe-Poyrazköy hattı
Akşam

 

Ağustos 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

UIA 2005 İstanbul Kongresi

01 - 11 Temmuz 2005 İstanbul, Türkiye

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz