reklam

30 Kasım 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Emekli Sandığı otelleri satılıyor

Emekli Sandığı’na ait 7 otelin özelleştirilmesi için harekete geçilirken, daha önce satılamayan milletvekili lojmanları için de ihaleye çıkılacak.

Emekli Sandığı’na ait oteller Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca, Uluslararası Ticaret Merkezi’ne dönüştürülen milletvekili lojmanları da ihale yoluyla satılacak. İşletme hakkı daha önce Hilton grubuna devredilen İstanbul Hilton Oteli ile 2002 yılında çeşitli otel zincirleriyle işletme ve kira sözleşmeleri imzalanan Büyük Ankara, Stad, Bursa Çelik Palas, İstanbul Tarabya, Maçka ve İzmir Efes Oteli’nin satış işlemlerini Özelleştirme İdaresi gerçekleştirecek.

Otellerin sahibi durumda bulunan Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, satış amacıyla bir süre önce 7 oteli Özelleştirme İdaresi’ne devretti. Ancak Özelleştirme İdaresi, Emekli Sandığı’ndan otellerle ilgili sözleşme ve kiralama problemlerini halletmesini istedi. Bu çerçevede, Sandık, otellerin işletmesinden sorumlu olan Emek İnşaat ve yine Emekli Sandığı bünyesinde oluşturulan ve otellerin kiralandığı Emek Proje A.Ş. ile bir araya gelerek, Emek Proje ile imzalanan kiralama sözleşmesinin iptalini ele aldı. Tarafların bu konuda önemli mesafe kaydettiği belirtildi.

Emekli Sandığı, Emek Proje ile kiralama sözleşmesini hallettikten sonra, bu defa daha önce ön görüşmeler yaptığı otel zincirleriyle geniş çaplı toplantılar düzenleyecek.

Lojmanlar da İhale Yoluyla Satılacak
Bu arada Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, kuruma ait büyük gayrımenkulleri de ihale yoluyla satacak. Bu çerçevede Ankara-Kızılay’daki Gökdelen, Ulus İşhanı ve Rüzgarlı İşhanı ile Bursa ve Eskişehir Otogarları, elden çıkarılacak. Diğer yandan satışında istenen başarı sağlanamayan milletvekili lojmanlarında da satış yönteminin değiştirilmesi düşünülüyor.

Uluslararası Ticaret Merkezine dönüştürülen ve halen Reha Medin Emlak Hizmetleri tarafından satışı yapılan lojmanlarda şu ana kadar sadece 35 parça ofis, dükkan ve işyerinin satılması üzerine, lojmanların ihale yöntemiyle satışı konuşulmaya başlandı.

Düşünülen yeni modelde ofislere dönüştürülen çok katlı 2 blok, topluca ya da tek tek, villalar da yine tek tek ya da sokak sokak satılabilecek.
NTVMSNBC

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

UIA 2005 İstanbul Kongresi

01 - 11 Temmuz 2005 İstanbul, Türkiye

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz