reklam

Giscolene Uygulama Eğitimi
Malzeme Dosyası > Çatı Sistemleri > Ürünler > Ildız

Ildız Donatım, daha önce 2003 İstanbul ve Karadeniz Yapı Fuarlarında vermiş olduğu Ildızbond doğal taş kaplı metal kiremitleri uygulama esasları eğitimlerini, 18-22 Haziran 2003 tarihleri arasında Decoyap 2003 Denizli İnşaat Dekorasyon ve İç Mimari Fuarında da sürdürmüş ve bu eğitim kapsamında, katılan uygulamacı taşeronlara, Ildızbond uygulaması eğitimi aldıklarını gösteren "Uygulama Yetki Belgesi" verilmiştir.

Eğitimde Giscolene'in farklı uygulama yöntemleri ve farklı detay çözümleri ele alındı. Eğitimde yer alan konular aşağıda aktarılmıştır:

EPDM - Giscolene uygulamasinda yapiştirma ürünleri:

1. Taban Yapıştırıcısı; Giscolenein yüzeye sabitlenmesinde,

2. Hızlı Astar; Giscolene yüzeyini temizleyerek, yapışma performansını arttırmada,

3. Giscoform; şekil verici özelliğiyle, özellikle iç köşe, dış köşe ve bitişler olmak üzere bir çok detay çözümünde,

4. Bini Yapıştırıcısı; iki Giscolene membranın birbirine sabitlenmesinde kullanılan yardımcı malzemeler olup, eğitim sırasında bu malzemelerin tanıtım ve kullanımı uygulamalı olarak yapılmıştır.

İki Giscolene membranın birbirine bindirilmesi 4 farklı yöntem ile yapılabılır;

1. Bini Yapıştırıcısı; Birbirine yapışacak olan her iki yüzeye önce Hızlı Astar, ardından Bini Yapıştırıcısı sürülerek yüzeyler birbirine yapıştırılır. Bini çizgisi silikonlanarak son işlem de yapılmış olur.

2. Hızlı Yapıştırma Bandı; İki Giscolene membran, Hızlı Yapıştırma Bandı ile Hızlı Astar kullanımıyla birbirine yapıştırılır, bu uygulamada silikon kullanımına ihtiyaç duyulmaz.

3. Fabrikada Vulkanize Yöntem; 2 Giscolene membran fabrikada Vulkanize Yöntem ile kaynatılır. Bu yöntem ham Giscolene'i yüksek basınç ve ısı ile birbirine kaynatma yöntemi olarak açıklanabilir. Daha çok büyük çatı alanlarında kullanılan bir yöntemdir.

4. Kompresör ile- Sıcak hava kompresörüyle iki Giscolene membran birbirine yapıştırılır. Bu yöntemde Giscolene üzerine yapıştırılan Sıcak Kaynatma Bandı diğer Giscolene'e sıcak hava üfleme makinesi ile yapıştırılır. Bu yöntem genel olarak havadaki nem oranının yüksek olduğu bölgelerde tavsiye edilen bir uygulama yöntemidir.

Kauçuk esaslı su yalıtım malzemesi Giscolene'in, üzerinde gezilebilen-gezilemeyen teras çatılara döşenmesinde, serbest serme yöntemi, alüminyum baskı çubuğu ile sabitleme yöntemi kullanılabilir. Bir diğer yöntem Giscolene'in parapet taşı altına döndürülmesidir.

Parapet ve duvar detayları dışında, iç köşe, dış köşe, boru dibi ve drenaj deliği gibi tüm detaylar da Giscolene ve yardımcı malzemeleriyle sorunsuz bir şekilde çözülebilir.

 

Çatı Sistemleri

Etkinlik

Mimarlık Vakfı Enstitüsü Uluslararası Yaz Okulu IV 
İstanbul 2003

12 Temmuz - 9 Ağustos 2003 Mimar Sinan Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz