reklam

Proje Hakkında 
Proje
> UN Studio - Living Tomorrow Pavyonu

Konum: Amsterdam Güney - Eksen, Arena Stadyum'unun yanı, Holanda
Program: Sergi pavyonu - Gösteri Labaratuvarı (Geleceğin konutu, etkinlik mekanı, oditoryum, geleceğin iş merkezi, geleceğin ofisi, salonlar)
İnşaat Alanı: 4.000 m²
İnşaat Hacmi: 45 x 21 x 33 m
Tamamlanma yılı: 2004
Kule yüksekliği (4 kat): 32 metre
Müşteri: Living Tomorrow, Belgien
Mimarlar: UN Studio

Living Tomorrow  Pavyonu, küçük ölçeğine en uygun yer olan Amsterdam Güney-Eksen’de yer alıyor. Yapının tasarımı, 5 yıllık bir zaman sürecinde gelişen kavramsal ve teknolojik bir işleve hizmet eden farklı buluşların sergilenmesinden oluşuyor. 3.500 m2'lik bir yüzey alanına sahip pavyon, 4 katlı bir kuleden oluşuyor ve tam olarak 32 m yüksekliğe sahip.

Bir laboratuvar, bir galeri ve oditoryumdan oluşan Living Tomorrow'un planı, farklı ve yeni teknolojilerin sergilendiği bir düzlemden oluşuyor. Farklı iş yerlerinin yeni tekniklerini gösterebildikleri, gelecekteki konut ve iş yerleri için araştırma yapabildikleri geçici bir barınak işlevi gören Living Tomorrow'da, ziyaretçiler yakın gelecekte iş ve yaşam kalitesini artıracak ürün ve servislerle ilgili bilgilendiriliyor.


Fotoğraf: Arcspace

Son teknolojiye paralel olarak bina, alternatif ısıtma ve soğutma yöntemlerini de içeriyor.

Yapının metal kaplı, kıvrımlı fütüristik şekli, binanın dikey ve yatay kısımlarındaki formunun sürekli bir içten dışa dönüş kavramından ortaya çıkıyor.


Fotoğraf: Arcspace

Bütün elemanların yapımında dönüşebilir ya da çevreye az etkisi olan malzemelerin kullanıldığı yapıyla bütünleşen bu hacimsel formlar, iç mekan yapısındaki strüktürün temelini oluşturuyor. Giriş, resepsiyon, dikeydeki altyapı sistemi, merdiven ve asansör iç mekanların formunu belirliyor.

Restoran, diğer kamusal alanlar ve ikinci derecede önem taşıyan mekanlar; oditoryum, etkinlik holü, uluslararası sergi odası, yönetim ve mutfak arasında yer alıyor.

Living Tomorrow Amsterdam, mevcut serginin konusu kapandıktan sonra düzenlenecek olan 5 yıllık zaman aralıklarında yer alacak sergileri kapsıyor. Bu zaman aralığında, sergilenen kavramlar sabit bir şekilde değişerek son gelişmelere de uyum sağlıyor.

» Projeye ait modellemeleri görmek için tıklayın. 

Endüstri ürünleri, moda, sahne dekoru tasarımcıları ve grafikerler tasarım dünyasındaki sorunlarını ve görüşlerini Tasarımcılar forumunda dile getirebilirler.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz