reklam

Mercek Altında
Sanat

 

Karşı Sanat Çalışmaları 11 Mayıs - 9 Haziran 
 "Ölüm-Ölüm" 
Elhamra Pasajı

Plastik sanat ortamımızda şu ana kadar hiç tartışılmayan “ölüm” teması ilk kez bir sergi ile izleyiciye sunuluyor. Küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu’nun yaptığı “Ölüm=Ölüm” sergisi, 11 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Karşı Sanat Çalışmaları’nda izlenebilir.
Avusturyalı Michael Schön, İspanyol Juan Botella Lucas ve Mustafa Horasan, Temür Köran, Gül Ilgaz, İrfan Önürmen, Ömer Orhun, Selahattin Yıldırım’ın yer aldığı etkinlikte, çalışmalarını 90’lı yıllarda sürdüren sanatçılar bir araya geliyor. Juan Botella Lucas, ve Michael Schön’ün yapıtları, ölümü kişisel, estetik, ideolojik ve sosyal boyutlarıyla inceleyecek. Sergi, video düzenlemeden tuvale, dijital baskıdan fotoğrafa kadar çağdaş sanatın farklı ifade araçlarını bir araya getiriyor.
Sergi için hazırlanan katalogda Gündüz Vassaf’ın Cehenneme Övgü adlı kitabından bir alıntı, anayasa hukukçusu ve “Ölme Hakkı” kitabının yazarı Sibel İnceoğlu ile sosyolog Ahmet Hilmi Balcı ve şair-yazar Turgay Kantürk’ün denemeleri de yer alacak.


Horasan.jpg (103539 bytes)“Ölüm=Ölüm sergisi, modernleşme teorisinin ardında bıraktığı döküntüleri, göz kamaştırıcı teknolojinin sonuçlarını, ölme hakkını, ölümün semantik ve söze dökülemeyen cazibesini, 20. yüzyılda ölmenin nasıl bir avuntu olduğunu, öznenin, sanatçının, yazarın ölümünü ve ideolojilerin yıkıntılarını görünür kılmaya çalışacak. Bu sergi, ölümün bizde niçin gündeme getirilmediğini veya niçin sadece form oluşturucu bir çaba içerisinde bir araca dönüştürüldüğünü dolaylı olarak tartışmaya açmayı amaçlıyor.
Sergi, konseptin karanlığından kurtulup göreceli bir mizaha yönelerek, içerisinde yaşadığımız coğrafyanın hangi kabuklar ardında ölüme ne tür kılıflar giydirdiğini araştıracak. Sonuçta ölümü fiili ve nesnel bir olgu olarak tanımlamanın olanaksızlığını da göz önünde bulundurarak sadece önerilerde bulunacak ve kişisel hikâyeler anlatacak.”

Sergi süresince farklı alanlardan kişilerin katılımıyla gerçekleştirilecek temaya odaklı söyleşiler de düzenlenecek. Ayrıntılı bilgiyi KARŞI SANAT ÇALIŞMALARI’ndan ( Tel: 245 37 00
) edinebilirsiniz.

Arşiv

Sanat ve tasarım forumunda kültür ve sanat olayları hakkında görüş alış verişinde bulunabilir, tasarım dünyasındaki yenilikler hakkında tartışabilirsiniz.
arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz