reklam

Mercek Altında
Sanat

 

Bir „vatandaşlık vazifesi“ olarak „NE OLACAK BU MEMLEKETİN HALİ?”
4. ÇAĞDAŞ SANAT SERGİSİ Düzenleyen: ÇEKİRDEK SANAT

Bu yıl  Graphis Matbaa ve Aktif Dağıtım  sponsorluğunda gerçekleşecek olan  “Çekirdek Sanat 4. Çağdaş Sanat Sergisi” nin konusunu Türkiye’nin uzun zamandır içinde bulunduğu  “kriz” ortamını da göz önüne alarak “Ne Olacak Bu Memleketin Hali” olarak belirledik. Plastik sanatların toplumla, toplumsal hayatla, bireysel olanla vb.  bir kez daha hatırlanması gerektiği bir dönemde her türden “kriz” içeriklerinin (siyasi, ekonomik, toplumsal, bireysel, tarihsel, düşünsel, kültürel vb.) irdelendiği-kurcalandığı, günübirlik hayattan beslenen dileyen herkese açık bir sergi düşledik. 

Bu yılki sergimiz 15-30 Ağustos 2001 tarihleri arasında İstanbul’da 5 ayrı galeride birden düzenlenecektir. Anadolu yakası Moda’da  Yurt Dünya ve Bilim Sanat galerilerine, Avrupa yakasında Asmalımescit Sanat Galerisi, Şişli’de Kaş Sanat Galerisi ve Teşvikiye’de Kare Sanat Galerisi’ne katkıları için şimdiden teşekkür ederiz.

Ek olarak sunduğumuz sergi katılım formuna aynı zamanda Çekirdek Sanat’ın internette yer alan kültür/sanat sitesi www.cekirdeksanat.com http://www.cekirdeksanat.com adresinden de ulaşılabiliyor. 

 Çekirdek Sanat
Tuncay Takmaz


ANA SPONSORLAR
Graphis Matbaa
Aktif Dağitim
 

İnternet Duyuru Sponsorları
Porttakal.com
Arkitera.com

Radıo Duyuru Sponsoru
Radıo Contact

Basın-Dergi Duyuru Sponsoru
Adam Sanat

Milliyet Sanat
Kadın Vizyon
Skala

Hizmet Sponsoru
Vareli Şaraphanesi 

A- KATILMA KOŞULLARI 

1. Bu bir yarışma değildir.
2. Sergiye her sanatçı en çok üç yapıtla katılabilir.
3. Yaş siniri konulmamiştir.
4. Sergilenecek yapıtlar bir ön seçim sonucunda belirlenecektir.
5. Sergiye tuval resmi de dahil plastik sanatlar alanına ait her türden yapıtla katılmak sanatçının tercihine bağlıdır. (tuvallerin kısa kenarının 70 cm'den az, uzun kenarının 200 cm'den büyük olmamasına özen gösterilmelidir.

 
B- BAŞVURU  YAPITLARIN TESLIMI ve  IADESI
1. Sergiye katılmak isteyenler sergiye katılacak projelerinin çizimleri ya da katılacak yapıtlarının en az ikişer adet fotoğraf veya diaları ile özgeçmişlerini başvuru için 25-30 Haziran 2001 tarihlerinde saat: 11:00 - 20:00 arası aşağıda bulunan adrese elden teslim edebilecekler, elden teslim edemeyecekler ise aynı tarihlerde elde olacak bir biçimde diğer yollardan başvuru yapabileceklerdir. (Bilgiler eksiksiz olarak bir dosya içerisinde gönderilmelidir, dosyalar arşiv yapıldığından iade edilmeyecektir.)

2. Ön seçim sonucunda sergiye alınması uygun görülen sanatçılara duyuru yapılacak, duyuruyu alan sanatçılar yapıtlarını belirlenen galerilere teslim edeceklerdir. (İstanbul dışındaki yapıtlar kargo ile tarafımızdan belirtilecek sergi adreslerinden birine gönderilebilir.)

3. Sergi bitiminde (31 Ağustos 2001 tarihinde) her sanatçı kendine ait yapıtları sergilendikleri galerilerden alabilecektir. Sergiden belirtilen sürede alınmayan yapıtların sorumluluğu sanatçılarına ait olacak, "Çekirdek Sanat " ve "adı geçen galeriler" bu konuda hiçbir hukuki sorumluluğu kabul etmeyeceklerdir.

Sergi Çekirdek Sanat’ın internetteki kültür sanat sitesi olan www.cekirdeksanat.com  adresinden de izlenebilecektir. Sitemizde yer alacak sergi bir yıl boyunca yayınlanacaktır. Ayrıca Çekirdek Sanat Dergisi’nde sergi ile ilgili tanıtım gerçekleştirilecektir. 

Serginin tanıtım ve duyurusu aylık sanat dergilerine, günlük gazete ve tv kanallarına Çekirdek Sanat tarafından yapılacaktır.

Sergiye katılmak isteyen sanatçı arkadaşlarımıza bizimle birlikte olacakları için şimdiden teşekkür eder başarılar dileriz. 

Saygılarımızla
Çekirdek Sanat Adına
TUNCAY TAKMAZ  

DOSYA TESLİM- GÖNDERİM

Asmalımescit Mahallesi, Jurnal Sk. N:18/4 Tünel-Beyoğlu-İstanbul. 
Tel:0212-252-31-61 0535 642 77 35
e-mail: [email protected]

 

DANIŞMA KURULU
EKREM KAHRAMAN
BEDRİ BAYKAM
İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU
TANJU DEMİRCİ

GENEL KOORDINATÖR
TUNCAY TAKMAZ 

SERGİ-UYGULAMA 
BARIŞ SARIBAŞ
SELMA GİRGİN
CELAL SALMAN

BASIN HALKLA İLİŞKİLER
SİBEL ORAL

Tel: (0212) 252 31 61  
Fax
: : (0212) 252 31 61 
(0535) 642 77 35

e-mail: [email protected]
web site:
www.cekirdeksanat.com

Arşiv

Sanat ve tasarım forumunda kültür ve sanat olayları hakkında görüş alış verişinde bulunabilir, tasarım dünyasındaki yenilikler hakkında tartışabilirsiniz.
arkitera.com/forum

Kitap

Picasso
Resim Kurallarına İsyan

(Picasso)
David Spence
Alkım Yayınevi / Büyük Ressamlar Dizisi
Etiket Fiyatı: 2.500.000 TL
IDéEFIXE Fiyatı: 2.125.000 TL

Kitap

Türkiye İş Bankası Resim Kolleksiyonu
Kıymet Giray
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları / Sanat Dizisi
Etiket Fiyatı: 50.000.000 TL
IDéEFIXE Fiyatı: 42.500.000 TL

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz