reklam

Mercek Altında
Sanat

 

Bir „vatandaşlık vazifesi“ olarak „NE OLACAK BU MEMLEKETİN HALİ?”
4. ÇAĞDAŞ SANAT SERGİSİ Düzenleyen: ÇEKİRDEK SANAT

Bu yıl Aktif Dağıtım ve Graphis Matbaa sponsorluğunda gerçekleşen "Çekirdek Sanat 4. Çağdaş Sanat Sergisi" nin konusunu Türkiye'nin uzun zamandır içinde bulunduğu "kriz" ortamını da göz önüne alarak "Ne Olacak Bu Memleketin Hali" olarak belirlendi. Plastik sanatların toplumla, toplumsal hayatla, bireysel olanla vb. bir kez daha hatırlanması gerektiği bir dönemde her türden "kriz" içeriklerinin (siyasi, ekonomik, toplumsal, bireysel, tarihsel, düşünsel, kültürel vb.) irdelendiği-kurcalandığı, günübirlik hayattan beslenen dileyen herkese açık bir sergi planlanmıştı... Sergiye Türkiye genelinde 100'ün üzerinde sanatçı başvurdu. Sergi şartnamesine uyan 80'e yakın sanatçının yapıtları (seramik-heykel-enstalasyon-resim) önümüzdeki günlerde gerçekleşecek, seri açılışlarla sanat severlerle buluşacak...

Sergi 31 Ağustos'a dek 5 galeride; Anadolu yakası Moda'da Yurt Dünya ve Bilim Sanat Galerisi, Avrupa yakasında Asmalımescit Sanat Galerisi, Şişli'de Kaş Sanat Galerisi ve Teşvikiye'de Kare Sanat Galerisi'nde aynı anda izlenebilecektir.

Sergiyi İstanbul dışındaki sanatseverler ise Çekirdek Sanat'ın internet üzerindeki kültür-sanat sitesi olan www.cekirdeksanat.com isimli internet adresinden izleyebilecek, sergi ile ilgili görüşlerini online sergi defterine yazabilecektir. Sergi Ekim sonuna kadar internet kullanıcılarının hizmetinde kalacaktır.

- Çekirdek Sanat 4. Çağdaş Sanat Sergisinin gerçekleşmesinde katkıları olan çağdaş kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

Ana Sponsorlar: Aktif Dağıtım, Graphis Matbaa

İnternet Duyuru Sponsorları: Arkitera.com Porttakal.com,

Radıo Duyuru Sponsoru: Radıo Contact

Basın-Dergi Duyuru Sponsoru: Adam Sanat, Milliyet Sanat, Kadın Vizyon, Skala

Hizmet Sponsoru: Vareli Şaraphanesi

"Çekirdek Sanat" 4. Çağdaş Sanat Sergisi "Ne Olacak Bu Memleketin Hali" konulu sergilerin gerçekleştiği galeriler ve katılımcı sanatçılar 

Arşiv

Sanat ve tasarım forumunda kültür ve sanat olayları hakkında görüş alış verişinde bulunabilir, tasarım dünyasındaki yenilikler hakkında tartışabilirsiniz.
arkitera.com/forum

Kitap

Modern ve Soyut Heykelin Doğuşu
1900 - 1950

Nilgün Bilge
Boğaziçi Üniversitesi Yayınları / Sanat - Edebiyat - İnceleme Dizisi
Etiket Fiyatı: 15.000.000 TL
IDéEFIXE Fiyatı: 13.500.000 TL

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz