Mercek Altında
Sanat > Mercek Altında

 

HÜSEYİN ÇAĞLAYAN 7. ULUSLARARASI İSTANBUL BİENALİ'NDE
22 Eylül - 17 Kasım

Son yıllarda dünyanın en çok konuşulan ve dikkat çeken moda tasarımcılarından biri olan Hüseyin Çağlayan, bu yıl 22 Eylül - 17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 7. Uluslararası Istanbul Bienali çerçevesinde ilk kez ülkemizde bir sergiye katılıyor.

Hüseyin Çağlayan, 7. Uluslararası İstanbul Bienali'ne British Council ve Henry Moore Vakfı'nın desteğinde, "Airmail Dress / Uçak Postası ile Elbise" ve "Airplane Dress / Uçak Elbise " adlı iki projeyle İngiltere'den katılıyor.

Bu eserlerden ilki olan "Uçak Postası ile Elbise" kağıttan yapılan ve sadece 100 adet üretilip, katlandığı zaman standart bir mektup zarfına dönüşebilen elbiseler. Bienal'in küratörü Yuko Hasegawa bu elbiseleri, bu yıl Bienal'e katılan diğer sanatçılara yollayarak üzerlerine sevdiklerine mektup yazmalarını isteyecek. "Uçak Postası ile Elbise"nin zarftan elbiseye dönüşümünün aşamaları Bienal süresince Aya İrini Müzesi'nde izlenebilecek.

Hüseyin Çağlayan'ın bir başka eseri olan "Airplane Dress / Uçak Elbise" ise, yine Aya İrini Müzesi'nde bir video projeksiyonuyla sergilenecek.

Kıbrıs doğumlu olan Hüseyin Çağlayan, eğitimini İngiltere'de St. Martin's School of Art'da tamamladı. Moda tasarımına 1994 yılında başlayan Çağlayan İngiltere'de iki kez "Yılın Tasarımcısı" seçildi. Sanatçı koleksiyonlarının yanısıra, New York'da sahnelenen Haendel'in "Messiah" Operası'nın ve Michael Clarke dans grubunun Current/See gösterisinin kostümlerinin tasarımına da imza attı.

Arşiv

Sanat ve tasarım forumunda kültür ve sanat olayları hakkında görüş alış verişinde bulunabilir, tasarım dünyasındaki yenilikler hakkında tartışabilirsiniz.
arkitera.com/forum

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz