Mercek Altında
Sanat > Mercek Altında

 

7. ULUSLARARASI İSTANBUL BİENALİ
Tepe Başı'nda Film Gösterimi

A.B.D'li Rirkrit Tiravanija'nın projesi Tepebaşı Tüyap önünde gerçekleşecek. İnternet üzerinden yapılan bir anket sonucu Türk halkının oylarıyla seçilen iki yerli ve iki yabancı film Tepebaşı Tüyap önüne kurulacak dört dev perdede 22, 23 ve 24 Eylül'de üç gece boyunca gösterime sunulacak.

Türk halkının sinema zevkini yansıtmaya yönelik proje için internet üzerinde gerçekleştirilen ankete göre seçilen tüm zamanların en iyi Türk filmi kategorisinde "Eşkiya", geçtiğimiz senenin en iyi Türk filmi kategorisinde "Vizontele", tüm zamanların en iyi yabancı filmi kategorisinde "Ucuz Roman / Pulp Fiction" ve geçen senenin en iyi yabancı filmi kategorisinde ise "Dövüş Kulübü / Fight Club" ilk sırayı aldılar. 

 

Rirkrit Tiravanija'nın projesinin ilk uygulaması Bienal'in açılışı olan 22 Eylül Cumartesi günü Tepebaşı Tüyap Sergi Sarayı önündeki meydanda saat 21.00-24.00 arasında gerçekleştirilecek. Proje 23 ve 24 Eylül günlerinde tekrarlanacak. Filmler ücretsiz olarak gösterilecek ve bu esnada sanatçı ve asistanları izleyicilere çay ve kahve ikram edecek.

Arşiv

Sanat ve tasarım forumunda kültür ve sanat olayları hakkında görüş alış verişinde bulunabilir, tasarım dünyasındaki yenilikler hakkında tartışabilirsiniz.
arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz