reklam

Söyleşi & Sanal Sergi
Sanat

 

Arkitera Mimari ve Mizah'taki karikatürleriyle tanıdığımız Hakan Şengün'ün çalışmaları ile açtığımız "Bilinçalıntı" isimli Sanal Sergi'yi gezmeden önce kendisiyle yaptığımız kısacık söyleşiyi okuyabilirsiniz. Hakan Şengün'e tek bir soru yönelttik, o da kendini ve çalışmalarını tek bir cevapla anlattı.

Sanal Sergi:
"Bilinçalıntı"
İsimli Sanal Sergi'de Hakan Şengün'ün desenlerini izlemek için buraya tıklayın.


[email protected]

Söyleşi:

Nedir bu yaptıklarınız ?

Ben uzun zamandır çiziyorum...15 yaşında Gırgır dergisinde karikatürüm yayınlandığından beri fiilen karikatür çiziyorum.

Ankara'da çıkan Karikatür dergisi için çizdim uzun süre bu arada birkaç ödül aldım ulusal yarışmalarda, bu arada mimarlık fakültesinden mezun oldum ve mimari proje yarışmaları ağır bastı karikatür yarışmalarını ve dergiyi bıraktım...

Bu tür desenleri ise hep çiziyordum, defterler dolusu eskiz birikti bu kendim için çizmek sürecinde. Bir iki yıldır ise boş teksir kağıtlarına yapılan spontane karalamalar, daha "bilinçli sayıklamalar"a dönüştü. Bu yüzden bu çizimlere "desen" demek pek mümkün değil herhalde, daha çok belirli bir kurgusu, kompozisyon anlayışı, tekrar eden figürleri ile kağıt üzerinde görülen rüyaları andırıyorlar. Dönem olarak ta benim rüyalar, beynin yapısı, psikanaliz ve Jung ile ilgilendiğim zamanların karalamaları çoğunlukla; belki bende bu yüzden bu çizimlere bilinçalıntı diyorum... budur.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz