Haberler
Ocak 2002 

Suat Yalaz yılın karikatürcüsü

Karikatür Vakfı, Tonguç Yaşar ve Oğuz Aral’a da onur armağanı vermeyi kararlaştırdı.Karikatür Vakfı gelenekselleştirdiği “Yılın Karikatürcüsü” armağanında Suat Yalaz’ı, ellili yıllardan bu yana karikatür çalışmalarını başarıyla sürdürdüğü için seçti.

Karikatür Vakfı gelenekselleştirdiği “Yılın Karikatürcüsü” armağanını Suat Yalaz’a, “Onur Armağanı”nı da Toguç Yaşar ve Oğuz Aral’a verildiğini açıkladı.

Hıfzı Topuz, Tan Oral, Vecdi Sayar, İzel Rozental, Önder Şenyapılı, Faruk Bidirici, Süleyman Coşkun, Ömer Tuncer, Haluk Ünsal ve Nezih Danyal’ın oluşturduğu Karikatür Vakfı Danışma Kurulu, elli yıldır yurtiçi ve yurtdışında özgün çizgileriyle yaptığı başarılı karikatür, çizgi roman çalışmaları ve karikatür kültürüne yaptığı katkılar nedeniyle Suat Yalaz’ı “Yılın Karikatürcüsü” seçti.
Kurul, ellili yıllardan bu yana karikatür çalışmalarını başarıyla sürdürerek, karikatür sanatımıza ve kültürüne yaptıkları katkılar nedeniyle Toguç Yaşar ve Oğuz Aral’a da “Onur Armağanı” verilmesini kararlaştırdı.

“Yılın Karikatürcüsü Karikatür Albümü” Karikatür Vakfı tarafından bastırılıp “Yılın Karikatürcüsü” belgesiyle birlikte 3-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 8.Uluslararası Ankara Karikatür Festivali’nde Suat Yalaz’a armağan edilecek.

Toguç Yaşar ve Oğuz Aral’ın ‘Onur Armağanı’ da bu yıl sekizincisi yapılacak olan Uluslararası Ankara Karikatür Festivali etkinlikleri sırasında verilecek.
NTVMSNBC

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz