Haberler
Şubat 2002 

Antalya’nın yeni festivali

Antalya Büyük Şehir Belediyesi yeni bir sanat organizasyonuna daha imza atıyor: “1. Antalya Resim Festivali”.

Çeşitli kuruluşların desteği ile 14-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan festival kapsamında, Ulusal Resim Yarışması, söyleşiler, duvar resimleri uygulamaları, doğada resim çalışmaları ve çeşitli sergiler yer alıyor. Ayrıca resim malzemeleri ve kitaplarının satılacağı “Uluslararası Resim Fuarı” da festival süresince açık kalacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi çeşitli kuruluşların da desteğini alarak , 14-20 Ekim tarihleri arasında “1. Antalya Resim Festivali”ni düzenliyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, düzenlediği basın toplantısında, Altın Portakal Film Festivali ile Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin yanı sıra kentte gerçekleştirilecek üçüncü büyük sanat organizasyonu hakkında bilgi verdi. Kumbul, “Türk turizminin başkenti” unvanını elinde bulunduran Antalya’nın, bu özelliğine paralel olarak, aynı zamanda bir kültür-sanat kenti olması gerektiğine inandıklarını belirterek, bir “resim bayramı” havasında gerçekleştirilecek 1. Antalya Resim Festivali’nin 14-20 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini bildirdi.
Festival kapsamında, Ulusal Resim Yarışması, söyleşiler, duvar resimleri uygulamaları, doğada resim çalışmaları, sergiler ve Antalya’nın kardeş şehirlerinden gelecek sanatçıların sergilerinin yer alacağını kaydeden Kumbul, festival süresince ayrıca, resim malzemeleri ve kitaplarının satılacağı “Uluslararası Resim Fuarı” açılacağını bildirdi. Kumbul’un verdiği bilgiye göre, 1. Antalya Resim Festivali’ne katılacak sokak ressamları da, etkinlikler sırasında belirlenecek bir sokakta çalışmalarını sergileyecekler. Basın toplantısına, etkinliklere katkı sağlayan Eyilik Vakfı Başkanı Sevinç Eyilik, Antalya Sanatçılar Derneği Başkanı Tecelli Sırma ile İl Kültür Müdürlüğü temsilcisi de katıldılar.
NTVMSNBC

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz