reklam

Haberler
Mayıs 2002 

Kentlerarası değişim sergisi

Galeri Dürer'de 14 Mayıs'ta açılan 'Köln - İstanbul, İstanbul - Köln 2002 Değişim Sergisi' , 4 Haziran'a kadar sürecek.

Köln'de bulunan R.U.D.E.R. topluluğunun kadın sanatçıları, 1995 yılından beri daha çok uluslararası sanat değişimini destekleyen sergiler düzenliyor. Kardeş kentler olan Köln ve İstanbul'da da 2002 yılı içinde her iki kentten üçer kadın sanatçının katıldığı bir değişim izlencesi gerçekleştiriliyor. Goethe Enstitüsü tarafından Köln Belediyesi Kültür Dairesi'nin desteğiyle düzenlenen İstanbul'daki sergiye, Renate Paulsen (yerleştirme - fotoğraf), Ulla Horky (yerleştirme - resim), Dorrit Nebe (resim - desen) katılıyor. Eylül 2002'de Köln'de açılacak sergiye ise İnci Eviner (fotoğraf - desen), Neriman Polat (fotoğraf - video), Elvan Alpay (heykel) katılacak.

1952 Bremen doğumlu Renate Paulsen, 1980 - 83 yılları arasında Bremen Sanat ve Müzik Yüksekokulu'nda öğrenim gördü. Almanya, Belçika, Amerika, Avusturya, Çin ve Şili'de çeşitli sergiler açmış olan sanatçı, çalışmalarında yaşam taslakları, kadınların hayat gerçekleri, insan ilişkileri gibi konuları işliyor.

1953 Heidelberg doğumlu Dorrit Nebe, 1978 - 82 yılları arasında Stuttgart Sanat Akademisi'nde okudu. Almanya, Çin, Şili'de çeşitli sergiler açan sanatçı, ince boya tabakalarını üst üste getirerek, bunları yıkayarak veya kazıyarak saydamlığın daha çok ortaya çıkmasını sağlayarak çalışmalarında dağılmış nesneler, yüzen mekânlar varmış duygusunu uyandırıyor.

1950 Olpe doğumlu Ulla Horky, 1967 - 72 yılları arasında Köln'de Sanat ve Dizayn Yüksekokulu'nda grafik ve resim okudu. Almanya, İtalya, Amerika, Çin ve Şili'de çeşitli sergiler açmış olan sanatçı, çalışmalarını Köln'de ve İtalya'da sürdürüyor. Horky'nin çalışmalarının teması insan, ölüm ve yaşam. 1990 yılına kadar siyah-beyaz çalışmalar yapan sanatçı, İtalya'da kalmaya başladıktan sonra mavi rengi ağırlıklı olarak kullanmaya başladı. (0 212 249 20 09)
Cumhuriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz