reklam

Haberler
Mayıs 2002 

5. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali

5. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali başlıyor. 8 - 16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale bu yıl, İtalya, Japonya, Avusturya, Bulgaristan, Polonya, Hırvatistan ve Türkiye'den yaklaşık 15 grup katuılıyor. Festivalin ana sponsoru son iki yıldır olduğu gibi yine ÜLKER.

Festival bu yıl İstiklal Ceddesi'ndeki Küçük Sahne, yine İstiklal Caddesi'ndeki Dulcinea Cafe, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul sahnesi ve Maya Sanat'da izleyicileriyle buluşacak.

Festival 16 Mayıs gecesi Dulcinea'da gerçekleştirilecek bir "Maskeli Kuklalar Partisi" ile sona erecek. Festivalin resmi açılışı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda seçkin sanatçı, yazar, gazeteci, politikacı ve konsolosluk görevlilerinin yer aldığı bir törenle gerçekleşecektir. Ayrıca İtalyan grup Controluce'nin Didone E Eneas adlı gölge operası sahnelenecektir.

Bu yılın Festival Onur Ödülü de açılış gecesinde Türk Kukla sanatına olan katkılarından Sayın Ünver Oral'a takdim edilecektir.

İstanbul'a renk ve hareket katacağını umduğumuz 5. İstanbul Uluslararası Kukla Festivali hem küçüklerin hem de büyüklerin ilgisini çekecek ender organizasyonlardan biri. Tüm İstanbulluların bu renkli festivale davetli.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz