reklam

Haberler
Mayıs 2002 

22. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması


19. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması Başarı Ödülü

Karikatürcüler Derneği'nin Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği ile birlikte düzenlediği 'Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması' nın bu yıl 22'ncisi gerçekleştiriliyor.

Karikatürcüler Derneği'nin kalıcı mekan gereksimini karşılanmasında en büyük pay, yönetim ve sanat galerisinin Yerebatan Sarnıcı çıkışındaki yerin 9 Eylül 1987'de 'İstanbul' konulu bir serginin açılışıyla derneğe tahsis eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan 'a ait.

Ferit Öngören, Turhan Selçuk ve Semih Balcıoğlu tarafından 33 yıl önce kurulan Karikatürcüler Derneği ve Akşehir Nasreddin Hoca Turizm Derneği tarafından gerçekleştirilen yarışmaya son katılım tarihi 30 Haziran 2002.

Sonuçların 1 Ağustos'ta açıklanacağı yarışmada büyük ödül olarak 2 bin dolar verilecek. Yarışmada, 500'er dolarlık dört ayrı başarı ödülünün yanı sıra çeşitli özel ödüller de verilecek. İlki 1973 'Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri' kapsamında genç karikatürcüler arasında yapılan, 1974'ten sonra da uluslararası hale gelen ''Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması'' , dünyaca ünlü çizerlerce ilgiyle karşılandı.

Katılan ülke sayısının her yıl giderek arttığı yarışmada ilk büyük ödülü Vasquez De Solo , başarı ödüllerini de Bulgaristan'dan Milko Dikov , Türkiye'den Mehmet Sönmez , Tonguç Yaşar , Yugoslavya'dan Stajkovic Dragoljup ve Bulgaristan'dan Stojan Hristov kazanmıştı.

Açtığı yüzlerce sergiyle Türk karikatüründen örneklerin ülke dışında tanıtılmasında rol oynayan Karikatürcüler Derneği, genç çizerleri de destekleyerek Türk karikatürünün gelişmesini sağlıyor.
Cumhuriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz