reklam

Haberler
Mayıs 2002 

Aşka ve sanata yolculuk

P Sanat Kültür Antika Dergisi , 24. sayısında okurlarıyla 'Aşk ve Sanat' başlığıyla buluştu. 6. yılını geride bırakan dergi, İngilizce baskısının 5. sayısını da okurlarına ulaştırdı.

Aşkın farklı çağ ve uygarlıklardaki yansımaları yer alıyor derginin son sayısında. 'Tarihin ilk aşk şiiri' ile başlayan 'Sümer'den Osmanlı'ya Yitik Zaman Aşkları' başlıklı yazı, aşk edebiyatının şiirlerde kendini gösteren örneklerini sunuyor okuyucusuna. Sappho 'nun şiirleriyle 'Ateşten Çıkma Aşk Tanrıçaları' Samih Rifat 'ın çevirisi ve sunumuyla bir araya getiren P Sanat Kültür Antika dergisi, 'Sevdanın Demircisi Eros' adlı yazıyla Klasik Yunan dünyasının Anadolu'daki en sade seslerine kulak veriyor: Halikarnas Balıkçısı ve Azra Erhat ...

Japon ozanlarından aşk ve özlem şiirleri Celal Üster 'in çevirileri ile dingin bir aşkı anlatıyor. 'Doğu'nun Kavuşamayan Âşıkları' Hüsrev ile Şirin, Leyla ile Mecnun, ortaçağda aşkın izdüşümleri olarak yerini almış derginin sayfalarında. Sotheby's Preview dergisinden sanat tarihçisi Sarah Day 'in anlatımıyla yeniden hayat bulan 'Canova, Rodin ve Brancusi'nin Öpüşleri' , Kanuni Sultan Süleyman 'ın Hürrem Sultan 'la olan aşkının somutlaştığı mektuplar ve şiirler derginin 24. sayısının okuyucusuna sundukları arasında. Büyük usta 'Picasso'nun Olympos' u ve Marie- Therese 'e olan aşkı ise o dönem ressamın yaptığı resimlerle bir arada verilmiş. Dergi, Ferit Edgü 'nün yalın anlatımıyla süslediği Bedri Rahmi Eyuboğlu 'nun aşk resimleriyle noktalıyor sanatta aşk yolculuğunu.
Cumhuriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz