reklam

Haberler
Haziran 2002 

Abidin Londra'da Dünya Kupası Maçlarını Filme Alırken

01

Bu topraklardan çıkan en çarpıcı sanatçılardan Abidin Dino'nun kaleminden çıkan 84 desen, sokaklardan yeşil sahanın içine kadar futbol festivalinin tüm renklerini yansıtıyor.

Futbol maçı 90 dakikalık basit bir oyundan mı ibarettir? Futbola miyop bakanlar için evet, ama biraz daha yakından bakınca futbol topunun içinde büyülü bir dünya saklı, rengârenk bir film... Her sahnesi birbirinden çarpıcı bir festival! Maçın başlama düdüğünden çok önce festival başlar sokaklarda, rengârenk bir cümbüş futbol rüzgarına karışır, insanların içi kıpır kıpır, en güzel kıyafetlerini donanırlar renk renk bayramlıklarını... Her sahnesinde keşfedilmeyi bekleyen sihirli anlar biraraya gelir ve bir futbol filmine dönüşür Abidin Dino'nun kaleminde...

On altı takımın yarıştığı, İngiltere'nin şampiyonluğuyla sonuçlanan 1966 Dünya Kupası'nın bu tek belgeseli, tüm dünyada, sinema ve televizyonlarda gösterildi, Flaherty Ödülü'nü aldı ve spor filmi klasiği olarak sinema tarihine geçti. Abidin Dino'nun film öncesi keçeli kalemle çizdiği taslaklardan 84 tanesi "Abidin Londra'da Dünya Kupası Maçlarını Filme Alırken" adlı kitapta ve Kâzım Taşkent Sanat Galerisi'nde sergileniyor.
YKY

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz