reklam

Haberler
Haziran 2002 

Mezunların sergisi

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, I. Ulusal Mezuniyet Sergisi ve Sempozyumu ile Türkiye’deki sanat eğitimine yeni bir soluk kazandırıyor.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin her yıl mezunlarını bir araya getirdiği "Mezuniyet Sergileri" bu yıl daha geniş kapsamlı sergi ve sempozyumlarla yeni bir boyuta taşınıyor. Sadece kendi bünyesindeki mezunların değil, ülkemizin farklı bölgelerinde bulunan güzel sanatlar fakültelerinin genç yeteneklerinin aynı çatı altında toplanması hedefleniyor. Dekan Prof. Zafer Gençaydın’ın vurguladığı gibi, on iki güzel sanatlar fakültesinin bu yılki mezunlarını bir araya getiren, bu geniş kapsamlı serginin amacı kısaca şöyle: "Fakülteler arası görüş alışverişini güçlendirecek bir iletişim ortamı yaratmak, mezunların sanatsal eğilimlerini çok sesli bir ortamda görüp değerlendirmelerini sağlamak".
Hacettepe Üniversitesi özverili bir çalışmayla güzel sanatlar eğitimi veren farklı kurumları yan yana getirerek, bu alanda geleceğe yönelik yapılanmalarında atılacak adımları da birbirine yaklaştırıyor. Öte yandan sanat ortamının ilgisini "genç sanatçı" olgusunun üzerine odaklıyor. Böylece kendinden emin ve sanat adına yapılacak "ilköler için gençlerin daha bilinçli olmaları sağlanmış olacak. Hacettepe Üniversitesi dışında sergiye katılan diğer üniversiteler: Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, İstanbul Beykent Üniversitesi, Ankara Bilkent Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, İstanbul Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi.

Resmimizi dünya izliyor!
Elli yıl önce Kore Savaşı ile başlayan Türkiye - Kore arasındaki yakınlaşmaya bu defa "Çağdaş Türk Resminden Bir Kesit" sergisi ile sanatın renkleri ekleniyor. Incheon Belediyesi, Seul Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi ve T.C Kültür Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği sergide toplam otuz sanatçının yapıtları sergilenecek. Hacettepe Üniversitesi’nden on, Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nden seçilen yirmi yapıtın sanatçıları ise şöyle: Halil Akdeniz, M. Turan Aksoy, Mustafa Salim Aktuğ, Özdemir Altan, Sun Ae Ann, Fethi Arda, İsmail Ateş, Mustafa Ayaz, Nurullah Berk, Sabri Berkel, Ali Avni Çelebi, Bekir Sami Çimen, Adnan Çoker, Hüsnü Dokak, Abidin Elderoğlu, Turan Erol, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Adem Genç, Zafer Gençaydın, Birsen Gültekin, Neşet Günal, Zeki Faik İzer, Hüsamettin Koçan, Hayati Misman, Ferhat Özgür, Orhan Peker, Hasan Pekmezci ve Selim Turan.
Seul’deki 2002 FIFA Dünya Kupası için tutulan nefeslere ve bu ülkeye çevrilen gözlerin yanı sıra, "Çağdaş Türk Resmi Sergisi" iki ülke arasındaki yakınlaşmayı pekiştirmeyi ve kültür mozaiğimizi dünyaya izlettirmeyi amaçlıyor.

H.Ü GSF, "I. Ulusal Mezuniyet Sergisi"
Çağdaş Sanatlar Merkezi
(0312) 299 20 62
www.umss.hacettepe.edu.tr
Bitiş tarihi: 21 Haziran 2002
Cumhuriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz