reklam

 

Mercek Altında
Sanat 

II. ULUSLARARASI SERAMİK SEMPOZYUMU ÇANAKKALE'DE SERAMİK SANATÇILARINI BULUŞTURDU...

Sanatı birçok alanda destekleyen Kale Grubu, Kaleseramik Fabrikalarının kurulu olduğu Çan'da düzenlediği Uluslararası Sempozyum ve work-shop ile seramik sanatçılarına ve seramik sanatına büyük imkanlar sundu. 

Fabrikanın bütün imkanlarının sanatçılara sunulduğu work-shopta, sanatçılar malzemelerin çeşitliliği, teknik imkanların bolluğu ve en önemlisi yaratılan dostane ortamın keyfi ile çalıştılar, ürettiler ve paylaştılar.

Work-shop boyunca Fabrikanın bulunduğu tesis uluslararası bir sanat merkezine dönüştü.  Sanatçıların work-shop boyunca yaptıkları sanat eserleri ile düzenlenen sergi 29 Haziran - 27 Temmuz tarihleri arasında Çan'da açık kalacak. Sergi Ekim ayında İstanbul'a geliyor.

II. Uluslararası Seramik Sempozyumu
İlki Kaleseramik Fabrikaları'nın 40. kuruluş yıldönümünde yapılan Sempozyum 5 yıl ara ile tekrarlanarak gelenekselleşiyor. Tıpkı Fabrikların kuruluş tarihi olan 27 Temmuz'un har yıl Çan'da Seramik Bayramı olarak kutlanması gibi...
Sempozyum hakkında kapsamlı bilgi  için tıklayın.

Sempozyumu Düzenleyenlerin Değerlendirmeleri
Work-shop boyunca sanatçılarla birlikte çalışan ve organizasyonda da görev alan seramik sanatçılarımız sempozyumun Türkiye'ye pek çok alanda fayda saladığını anlattılar. 
Görüşleri okumak için tıklayın.

Work-shop'a katılan Sanatçılar
Yurt dışından 11, yurt içinden 9 seramik sanatçısı sempozyum boyunca katıldıkları work-shop'ta birlikte çalıştılar. 
Work-shop'a katılan sanatçılar için tıklayın.

Work-shop (5 - 30 Haziran)
20 Sanatçının katıldığı work-shop'ta tüm sanatçıların ağız birliği etmişçesine dile getirdiği iki şey vardı: birincisi kurulan dostluklar, ikincisi ise malzeme ve imkanların bolluğu...
Bu Work-shop'u sanal ortamda gezmek yapılan çalışmaları görmek isterseniz burayı tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz