reklam

Haberler
Eylül 2002 

Resmin mavisi ile denizin mavisi aynı sergide

Koç Kültür Sanat Tanıtım, 24 Eylül - 3 Kasım 2002 tarihleri arasında Rahmi M. Koç Müzesi’nde deniz temasına gönül vermiş ressamları ‘Mavi Sergi’ başlıklı bir sergide bir araya getiriyor…
Sergide Osmanlı dönemi, Cumhuriyet’in ilk yılları ve günümüz sanatçılarının deniz yorumları yer alıyor. İş Bankası ve Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin de sahipleri arasında bulunduğu 18 farklı koleksiyondan oluşan sergide, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Ayvazovski ve Abidin Dino’nun da aralarında yer aldığı 48 sanatçının 62 tablosu, sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Koç Kültür Sanat Tanıtım’ın ilk sergi etkinliği olan ‘Mavi Sergi’ Türk Resminde Deniz ve Ressamları, Türk resmini ilk günden beri ilgilendiren ve geçmişi bir buçuk yüzyılı bulan temel bir konu üzerinden hareket ediyor. Bir deniz mekanında, Haliç’de tersane binasından dönüştürülmüş Rahmi M. Koç Müzesi’nde farklı kuşaklara ve üsluplara ait yaklaşık 62 yapıtla resimden resime, ressamdan ressama uzanan gelişim çizgisini karma bir sergi çerçevesinde görünür kılmaya çalışarak, keyifli bir deniz yolculuğunu amaçlıyor.

Denizi konu edinmiş ressamların yanısıra, deniz ressamı olarak bilinmeyen ancak zaman zaman bu konunun uzağında duramamış sanatçıların yapıtlarına da yer verilen sergi, aralarında Fausto Zonaro’dan Çıracıyan’a, Diyarbakırlı Tahsin’den Halil Paşa’ya, 1914 kuşağı sanatçılarından D grubuna, Yeni Figür üyelerine, günümüze gelindiğinde Ömer Uluç’dan Burhan Doğançay’a kadar farklı sanatçı gruplarına ait yapıtları, azınlık sanatçılarının İstanbul’a ve onu temsil eden deniz ve Boğaz’a yaklaşımlarını ilk kez geniş kapsamlı ve toplu olarak izleyiciyle buluşturuyor.

48 Sanatçının eserleri birarada
18 farklı koleksiyondan ve 48 sanatçıdan derlenerek Türk resminin seçkin örneklerinden oluşturulan ‘Mavi Sergi’ nin, küratörlüğünü Haldun Dostoğlu, mimari tasarımını Ahmet Özgüner ve grafik tasarımını ise Mehmet Ulusel yapıyor, 3 Kasım 2002’ye dek izlenebilecek sergiye, ‘Mavi Kitap’ adlı bir de kapsamlı sergi kataloğu eşlik ediyor.
NTVMSNBC

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz