reklam

Haberler
Eylül 2002 

Hugo Boss Ödülü için geri sayım başladı

Hugo Boss ve Solomon R. Guggenheim Müzesi'nin sanata teşvik ve sanatçıya destek olmak amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Hugo Boss Ödülü için geri sayım başladı.

Müze kuratörleri, eleştirmenler ve koleksiyonculardan oluşan uluslararası jüri, belirlenen 60 aday arasından final için altı sanatçı seçti. Belçika'dan Franchis Alys , Danimarka'dan Olafur Eliasson , Fransa'dan Pierre Huyghe , Kore'den Koo Jeong-a , Japonya'dan Hachiya Kazuhiko ve Arnavutluk'tan Anri Sala finale kaldı.

Finalistler, yaş, cinsiyet, ırk, milliyet veya medya konularında sınırlama getirmeden, çağdaş sanatta önemli bir gelişmeyi yansıtan, video, enstalasyon, resim gibi farklı disiplinlerde işler sunan profesyonel ve amatör sanatçılar arasından seçiliyor. Ödül için jürinin aradığı ölçüt ise buluş ve yaratıcılıktaki başarı.

New York Solomon R. Guggenheim Müzesinde, 16 Ekim'de düzenlenecek törende açıklanacak birinci, Guggenheim Vakfı'nın 50 bin dolar ödülünü almanın yanı sıra eserlerini de aynı müzede 2003 yılının Şubat ayında sergileme olanağı bulacak.

Yarışmada finale kalan sanatçılar ve eserleri hakkında daha detaylı bilgi akışı sağlamak amacıyla açılan Hugo Boss Prize interaktif web sitesi bu yıl diğer yıllara göre oldukça farklı ve sanatsal içerikte hazırlandı. www. hugobossprize.com adresindeki sitede finalistlerin dışında, dünyaca ünlü sanatçılarla ilgili röportajlar ve özel haberler de yer alacak.

Pierre Huyghe yarışmaya 'Two Minutes Out of Time' adlı çalışmasıyla katılıyor.
Cumhuriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz