reklam

Haberler
Aralık 2002 

"Zamansız ve Mekansız" Fotoğraflar

Fotoğraf sanatçısı Ahmet Elhan'ın "iğne deliği kamerayla" çektiği fotoğrafları 17 Aralık'tan başlayarak Platform Güncel Sanat Merkezi'nde sergileniyor. Sanatçının 10 adet çalışmasının yeraldığı sergi, 14 Ocak'a kadar açık. Elhan, İstanbul'un çok yakından tanıdığımız mekanlarında, objektifsiz ve lenssiz bir kamerayla gün ortasında çektiği fotoğraflarını Zaman/ Mekan başlığı altında sanatseverlere sunuyor.

Elhan fotoğraf çekerken, Rönesans döneminde ilgi gören, bir tarafında küçük bir delik bulunan ve arkasındaki duvara imajın baş aşağı görüntüsünü yansıtan iğne deliği kamerayı kullanıyor.

Sanatçının, her birini en az 20 dakika boyunca pozladığı fotoğraflarında, hiçbir görüntü net olarak seçilemiyor. Dolayısıyla, yakından tanıdığımız İstanbul manzaraları, gündüz mü gece mi olduğunu çözemediğimiz tuhaf bir ışık altında, insansız ve ürkütücü mekanlar haline geliyor. İzleyicinin, tekniğini ve nerede çekildiğini bilse dahi, aşina olduğu mekanların görüntüsünü seçemeyeceği fotoğraflar, 20 dakika boyunca aynı yerin filmini çekip tüm zamanı bir kareye hapsediyor.

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi
İstiklal Caddesi 276 Beyoğlu
Tel: 0 212 293 23 61

Hürriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz