reklam

Haberler
Aralık 2002 

Türk resminden derlenenler

Garanti Bankası’nın resim koleksiyonundan özel olarak seçilen örneklerin yer aldığı ‘Derlemeler’ konulu sergilerin ikincisi,bugün Garanti Sanat Galerisi’nde açılıyor.

Türkiye’nin sanat yaşamındaki yerini ve geçirdiği değişiklikleri gözler önüne seren sergi, 23 Ocak 2003 tarihine kadar açık kalacak. Sergide, Cemal Tollu, Cevat Dereli, Hikmet Onat ve Fikret Mualla gibi, her biri dönemine damgasını vuran önemli ressamların eserlerinden örnekler yer alacak.

Garanti Bankası Koleksiyonu 1946 yılından bu yana Garanti Sanat Galerisi’nde düzenlediği sergilerle İstanbul’un kent yaşamına katkıda bulunan Garanti Bankası’nın resim koleksiyonunda 500’den fazla eser bulunuyor.

Çallı kuşağından günümüze
Garanti’nin zaman içinde gelişen koleksiyonunun çekirdeğini, ’1914’ ya da ‘Çallı Kuşağı’ olarak bilinen ressamların eserleri oluşturuyor. Dönemin sanatçılarından Halil Paşa, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Hikmet Onat ve Namık İsmail’in resimleri, koleksiyonun gözde eserleri arasında yer alıyor. Çallı Kuşağı’nı; Cevat Dereli, Cemal Tollu, Şeref Akdik, Ali Çelebi, Edip H. Köseoğlu, Hamit Görele, Nejat Devrim, Turan Erol, Avni Arbaş ve Cihat Burak’ın da aralarında bulunduğu Cumhuriyet döneminin ilk ressamları izliyor.

Günümüzde, Garanti Bankası koleksiyonunda, daha genç kuşaktan Burhan Uygur, Komet, Mehmet Güleryüz, Ergin İnan, Birol Kutadgu, Ömer Uluç, Yusuf Taktak, Mustafa Ata, Devrim Erbil ve Arzu Başaran gibi sanatçıların resimleri de yer alıyor.

Garanti Bankası, son yıllarda, yaşayan Türk sanatçılarının hizmetine sunduğu galerisinde, Cumhuriyet döneminin büyük ustalarının yanı sıra, genç kuşak ressamların sergilerini de gerçekleştiriyor. Her yıl, sergisi açılan sanatçılardan birinin eserlerinin yer aldığı bir kitap yayımlanıyor. Abidin Dino, Avni Arbaş, Eren Eyüboğlu, Cihat Burak, Nedim Günsür, Turan Erol, Neşet Günal, Birol Kutadgu, Ömer Uluç ve Adnan Varınca, Garanti tarafından kitabı basılan sanatçılardan bazıları...

Derlemeler 2
Garanti Sanat Galerisi (GSG)
İstiklal Cad. No:187 Beyoğlu
(0212) 293 63 71

NTVMSNBC

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz