reklam

Haberler
Aralık 2002 

Porselen vücut buluyor

Bir Kültür Sanat Merkezi'nin "Bir Galeri" bölümü Aralık ayı konuğu heykel sanatının genç ve başarılı isimlerinden Serdar Tekebaşoğlu.

Çalışmalarını İstanbul'da sürdüren genç sanatçı Serdar Tekebaşoğlu'nun sergisi, çalışmalarında şekillendirme ve renklendirme özelliklerinden dolayı tercih ettiği porselen heykellerden oluşuyor. Sergilediği porselen gövdeleri ile insan bedeninin kullanım alanının sınırlarını genişleten sanatçı, heykel sanatı açısından oldukça sevindirici ve yenilikçi çalışmalar ortaya koyuyor. Tekebaşoğlu, bir kabuk gibi iskeleti kuşatan derinin ya da tam tersi deriyi kuşatan iskeletin bir gövdeyi oluşturan ana parçalarını kusursuz bir anatomi ile biraraya getiriyor.

Yaşanılana ve yaşanmışlığa ait yapılardan oluşan formlarında değişimi yakalayan Tekebaşoğlu, bu duyguyu renkli veya renksiz katmanlar, boşluklar, içe ve dışa salınımlarla ortaya koyuyor. Porselenin getirdiği teknik zorlukları, farklı malzeme desteği ile gidermeye çalışan ve bu nedenle de sürekli olarak bir yenilenme sürecini yaşayan Serdar Tekebaşoğlu'nun bu yeni sergisi çalışmalarında ulaştığı aşamayı da ortaya koyuyor.

Sanatın farklı disiplinlerine yer veren Bir Kültür Sanat Merkezi'ndeki Serdar Tekebaşoğlu sergisi, 11 Aralık 2002- 18 Ocak 2003 tarihleri arasında izlenebilir.

Bir Kültür Sanat Merkezi
Valikonağı Caddesi
Madalyon Sokak No: 9 Nişantaşı / İstanbul
Tel: 0212 291 28 71
Faks: 0212 291 28 75

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz