reklam

Haberler
Aralık 2002 

Sezai Özdemir Karşı Sanat'ta

Karşı Sanat Çalışmaları, 9 Aralık 2002-9 Ocak 2003 tarihleri arasında Sezai Özdemir kişisel sergisini izleyiciye sunuyor.

Figüratif Türk resminin önde gelen isimleri arasında kendine özgü bir yer edinen Sezai Özdemir, bu sergiyle, son iki yıldır ürettiği yeni eserlerin yanı sıra daha eski tarihli resimleriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. Özdemir'in kendine has üslûbu ve sanatı için Mehmet Ergüven şu sözleri söylüyor:

"Sezai Özdemir için resim yapmak, dokunsalın görmeyi istila ettiği noktada, beden ile topyekün diyaloğa girmektir; fırça, suretine yardımcı olduğu figür için, ellemeye aracılık eden bir aygıtı anımsatır burada... Ne var ki, dokunma duygusunun böylesine ağırlıklı olduğu bir üretim modelinde kendiliğinden devreye giren oylum/lama kaygısı Özdemir'e bütünüyle yabancıdır... Özdemir için dokunabiliri böylesine cazip kılan şey, ete kemiğe bürünmüş acıdan aldığı hazdır."

Yapıtlarında kullandığı ışık ve renk çeşitliliğiyle gündelik yaşamın detaylarını görkemli bir parlaklıkla izleyiciye gösteren Özdemir, yalınlığa ve hemen herkesin aşina olduğu temel yaşantı biçimlerine tanıdığı önceliğin, hep aynı gerçeğin altını çizdiğini belirtiyor.

Dokuzuncu kişisel sergisini açan Sezai Özdemir'in çoğunluğunu son dönem yapıtlarının oluşturduğu sergi 9 Ocak 2003 tarihine kadar Karşı Sanat Çalışmaları'nda izlenebilir.

Karşı Sanat Çalışmaları 
İstiklal Elhamra 258/203 Beyoğlu 
Tel: 0212 245 15 08 
E mail:
[email protected]

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz