reklam

Haberler
Ocak 2003

Güleryüz’ün 40. sanat yılı sergisi

Ünlü ressam Mehmet Güleryüz’ün 40. sanat yılı dolayısıyla düzenlenen retrospektif sergisi Nurol Sanat Galerisi’nde açıldı.

Güleryüz’ün 47 desen ve yağlıboya çalışması ile 3 heykelinin yer aldığı sergi 21 Şubat’a kadar sürecek.

Serginin açılışında konuşan Kültür Bakanı Hüseyin Çelik, Güleryüz’ü 40 yıldır sanata verdiği emekten dolayı takdir ettiğini belirterek, ressamın 40. sanat yılını kutladı.

Bakanlık olarak kültür ve sanata destek verdiklerini ancak bu desteğin sadece devlet olanaklarıyla gerçekleştirilmesinin zor olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu: “Sanat ve kültürümüzün çok büyük bir potansiyeli vardır. Bu potansiyelin avantaja dönüştürülmesi her an mümkün olabilir. Ama himmet ile ve destek olması kaydıyla...(Bunun için biz çok ciddi bir sponsorluk müessesi üzerinde çalışıyoruz). İş adamlarımızı bu işin içine çekebilmek, onların kültür ve sanata desteklerini arttırabilmek için yoğun bir gayretimiz var. Bununla ilgili bir yasal düzenleme yapılabilmesi için yetkili arkadaşlara gereken talimatı verdim. Çalışmalar yapılıyor.”

Japonya’da bu yılın “Türk Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Çelik, “Bize 3 yıl önce haber verilmesine rağmen özel sektörümüzden bir kaç değerli holdingin dışında bu işin içine fiili olarak girmiş, sponsorluk üstlenen firmamız hemen hemen yok gibidir” dedi. Bunun nedeninin sponsorluğun yeterince teşvik edilmemesi olduğunu kaydeden Çelik, “Biz bunu yapma kararlılığındayız. Çalışmalarım sürüyor” diye konuştu.
NTVMSNBC

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz