reklam

Haberler
Ocak 2003

Moderna @ Platform, Oliver Ressler Video Gösterimi

Oliver ResslerPlatform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Moderna Museet'le ortaklaşa hazırlanan Moderna@Platform programı kapsamında, Ocak ayında Avusturyalı Sanatçı Olivier Ressler'e evsahipliği yapıyor. Ressler'in "Rote Zora", "İşte demokrasi budur!" (This is what democracy looks like!) ve "İtaatsizlik" (Disobbedienti) adlı videoları, 7 Ocak Salı günü saat 18:30'da izleyiciyle buluşacak.

Oliver Ressler'ın video işleri Avrupa'daki politik hareketler üzerine odaklanır. Sanatçının çıkış noktası, bazı ülkelerdeki demokrasi eksikliği ve küreselleşme sürecidir. Ressler, toplumda sivil itaatsizlik hareketleri yaratan politik yapıları araştırır.

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nde yapılacak gösterimde, sivil ve sosyal itaatsizlik eylemleriyle tanınan "Disobbedienti" adlı grubun 7 üyesiyle yapılan röportajları içeren "İtaatsizlik", İngilizce altyazılı gösterilecek. Kameranın, Salzburg'daki bir gösteri sırasında bizzat bir protestocu olarak kalabalığın arasında dolaşırken kaydettiği görüntülerin izleneceği "İşte demokrasi budur!", izleyiciye Ressler'in politik yaklaşımını sunacak. "Rote Zora"da ise Almanya'daki bir gösteri grubunun arasına karışan Ressler'in izlenimleri paylaşılacak.

Swedish Institute tarafından desteklenen Moderna@Platform kapsamında, Mart 2003'e kadar her ay, Amerika, Finlandiya, Mısır, Almanya, Avusturya, İngiltere, İsveç ve Norveç'ten bir sanatçının videoları ücretsiz izlenecek.

2003
07 Ocak: Oliver Ressler, Viyana
31 Ocak: Salla Tykkä, Helsinki
28 Şubat: Jennifer Reeder, Chicago
28 Mart: Hassan Khan, Kahire
25 Nisan: Hito Steyerl, Berlin
30 Mayıs: Jesper Nordahl, Stockholm
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz