reklam

Haberler
Nisan 2003

"Arada" Sergisi Proje4L'de 

Küratörlüğünü Ali Akay'ın yaptığı Arada sergisi 26 Nisan- 14 Haziran 2003 tarihleri arasında Proje4L'de gerçekleşiyor. Akay'ın Deleuze, Bataille, Bergson ve Sibony gibi çağımızı belirleyen düşünürlerin kuramlarından yola çıkarak oluşturduğu serginin çerçevesi "oluş" ve "arada" kavramlarını açımlamayı amaçlamakta. "Arada" kavramının görsel olarak da irdelendiği sergiye Fransa'da yasayan farklı dil ve kökenlerden 8 sanatçı katılıyor.

Değişik perspektiflerin ayrımlarının veya ayrışıklıklarının bir oluşta kesiştiği sergide, her sanatçının bakış açısı başka bir sanatçının bakış açısıyla şekilleniyor. Fotoğraf, enstalasyon, performans ve video gibi farklı araç ve malzemelerin bir arada kullanıldığı Arada sergisi izleyiciyi hem yaşam, hem de sanat üzerine düşünmeye çağırıyor.

İstanbul'un finans merkezi ile Gültepe arasında bulunan Proje4L, bu konumuyla serginin kavramıyla paralellik oluştururken, sergiye katılan sanatçılara da "arada" olan bir mekanda farklı ifade olanakları sağlıyor.

Akay'in izleyicilere sergiyi tanıtacağı Sergi Turu 3 Mayıs 2003 ve 7 Haziran'da saat 15:00'te gerçekleşecek. Ayrıca, serginin kavramsal çerçevesinin ve sanatçıların çalışmalarının kapsamlı olarak irdeleneceği konferans 17 Mayıs 2003 tarihinde saat 18:00'de yine Ali Akay tarafından verilecek.

Sanatçılar:
David Michael Clarke
Dr. Francois Courbe
Christelle Familiari
Chiara Gallerani
Charles-Edmond Henry
Anabelle Hulaut
Seza Paker
Agnès Pezeu-Villand

Proje 4L
Harmancı Giz Plaza Levent 80640
İstanbul, Türkiye
Tel: 212.281 51 50

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz