reklam

Haberler
Nisan 2003

Moderna @ Platform "Hito Steyerl" filmleri

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Moderna@Platform programı kapsamında, Alman Sanatçı Hito Steyerl'in Empty Center (Boş Merkez), Babenhausen ve Land of Smiles (Gülücükler Ülkesi) adlı filmlerine ev sahipliği yapacak.

25 Nisan Cuma günü 18:30'da gerçekleştirilecek gösterime, sanatçının kendisi de katılacak.

Film yapımcısı ve belgesel film senaristliği yapan Hito Steyerl'in işleri, film ile güzel sanatların, teori ile pratiğin arasında duruyor. Ağırlıklı olarak kültürel küreselleşme, küresel feministlik, kültür ve göç konularını ele alan Steyerl'in filmleri, Almanya'nın yanı sıra Viyana, Amsterdam, Kiev, Lizbon ve New York gibi birçok şehirde festivallere katıldı, uluslararası ödüller aldı ve televizyonlarda yayınlandı. Berlin Üniversitesi'nde misafir profesör olarak eğitim veren Alman sanatçı, Wim Wenders'in Until the End of the World ve Far away, so close gibi filmlerinde prodüksiyon koordinatörü, yönetmen asistanı ve teknik koordinatör olarak çalıştı.

Moderna@Platform, Swedish Institute'nin desteğiyle hayata geçiriliyor. Hito Steyerl'in filmleri ise Goethe Institut Inter Nationes ve Institut für Auslandsbeziehungen (ifa) katkılarıyla gösteriliyor.

Platform Garanti
Güncel Sanat Merkezi
İstiklal Caddesi 276
Beyoğlu 80050 İstanbul
Tel: 0 212 293 23 61

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz