reklam

Haberler
Nisan 2003

Sali Sergisi Antik Sanat Galerisi'nde

Son sergisini 2001'de Washington National Building Mııseum ve New York National Arts Club'ta açtığından beri piyasadan uzakta kalmayı tercih eden Sali'nin yeni çahşmaları, nihayet Aııtik Sanat Galerisi'nde izleyiciyle buluşuyor. Sergi 7 Mayıs - 7 Haziran 2003 tarihleri arasında Antik Sanat Galerisi'nde açık kalacak.

Sali, 1949'da Trabzon'da doğdu. 1970-1974 arasında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü'nde Selahattin Taran atölyesinde eğitim gördü. 1975-1981 arasında DGSA'da Yüksek Resim Bölümü'nü Özdemir Altan atölyesinde bitirdi. Marmara, Uludağ ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakülteleri'nde öğretim üyesi olarak on altı yıl çalıştı. 1985'te doçent oldu, 1986'da üniversiteden ayrıldı. İlk kişisel sergisini 1974'te açan Sali, 1995-2000 arasında Avrupa ve Amerika'yı dolaşarak çalışmalarmı sürdürdü. Sanatçının Ben Sali isimli desen ve şiirsel metinlerinden oluşan kitabı 1998'de Yapı Kredi Kültür Merkezi tarafından basıldı. 1966'da Kızılay Resim Yarışması' nda ödül aldı. 1972 Uluslararası Jokey Klübü Sergisi'nde jüri özel ödülüne layık görüldü. 1978'de Kartal Festivali'nde başarı belgesi aldı.

Hızlı bir biçimde başlayıp bitirdiği yağlıboya çalışmalarmı çoğunlukla, Anadolu'nun çeşitli yerlerine yaptığı yolculuklar sırasında tamamlayan Sali'nin çok sayıda deseni de bulunmaktadır. Desenlerinde, çevresinde hareket halindeki insanları veya kendisine yaptığı çağrışımlardan etkilendiği doğal nesneleri değerlendirir. Yolculukları sırasında çalıştığı yağlıboyalarında mekan, perspektif ve derinlik etkisinden çok, doğanın hareketini ve hızını vermeyi amaçlar. Bunun için kompozisyonunu renk alanları ve Antik kentlerin sütunları veya Kapadokya'daki Peri Bacaları gibi sembolik çağrışımsal imgelerle kurar. Zıt ve kontrast renk alanlarıyla belirlenen espas içinde, figürleri kompozisyonun bütünlüğü içinde eritir.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz