reklam

Haberler
Nİsan 2003

Seçkin Pirim "Öldüğüm Anlar"

Seçkin Pirim'in, mekan, ışık ve ses enstalasyonu olarak tasarladığı "Öldüğüm Anlar" adlı sergisi, 3 Nisan'da Bir Kültür Sanat Merkezi'nde açılıyor. Karanlık bir mekan içerisinde kendi ışıklarıyla aydınlanacak olan dokuz yapıtın yerleştirildiği sergi, yaşanılan anın birikimiyle bu anlara eşlik eden duygusal deneyimlerin birlikteliğine işaret ediyor. Sanatçı, bu anlık serüveni, formların ışıkla buluştuğu ve ritmlerin müzikle birleştiği bir süreç olarak izleyicisine sunuyor.

Seçkin Pirim, ışığı, mekanı, hacmi ve çok parçalılığı bir arada kullandığı çalışmalarının kavramsal yönelimi hakkında şunları söylüyor: "Her biri "bir ana" ve bu andan doğan duyguya ait olan bu yapıtlar, ölüm halinin ifade edilemeyecek anlamı dışında, yaşanabilecek duygu eşiğinin yoğunluğunu anlatmak için tasarlanmıştır. İzleyicinin de ortak bir paydada buluşacağını düşündüğüm bu çalışmalarla sadece kendime ait bir "an" deneyimini değil, kesişilebilecek bir zaman kavramını çoğaltacağımı düşünüyorum."

Kullandığı plexi, ahşap, alüminyum gibi malzemeleri aydınlatma elemanlarıyla güçlendiren sanatçı, yapıtlarında kullandığı ışığın, aydınlatma olarak değil, yaşanan anların insanı olgunlaştıran "aydınlanma noktaları" olarak görülmesini arzuluyor.

Seçkin Pirim'in bu sergisi tüm duygusal patlamalara karşılık yine onun sanatında görülen ritm coşkusu, tekrar, yanılsama ve biçim sorgulamaları gibi karakteristik özelliklerini ortaya koymaktadır.

Bir Kültür Sanat Merkezi'ndeki sergi 03 Nisan-10 Mayıs 2003 tarihleri arasında izlenebilir.

Bir Kültür Sanat Merkezi:
Tel: 0212 291 28 71 
Web:
www.birsanat.com 
Adres:
Valikonağı Caddesi Madalyon Sokak No: 9 Nişantaşı / İstanbul

Optimum Halkla İlişkiler:
Tel: 0212 296 33 15 (4 hat)

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz