reklam

Haberler
Mayıs 2003

"Beyza Boynudelik Sergisi" Bir Kültür Sanat Merkezi'nde

Beyza Boynudelik figür resminin genç kuşak temsilcilerinden. Yapıtlarında güncel yaşamı, kent peyzajını, sualtı dünyasını ve deniz kıyısında eylemde bulunan figürleri işliyor. Kullandığı dil yöntemsel olarak dışavurumcu özellikler barındırıyor. Bazen belirsiz mekanlar içerisine yerleştirdiği yüzler ise hatırlayamadığı, nereden geldiğini tam olarak kestiremediği kişilere ait. Sanatçı kent yaşamındaki yalnızlığın kendisini etkilediğini belirtiyor. Bu nedenle figürlerinin yüzleri ve kimlikleri belirmiyor. Bu figürler hem hiç kimse hem de herkes.

Boynudelik, mekan kullanımı konusunda ise şunları söylüyor: "Resim ortaya çıkarken keşfettiğim mekan eğer benim için özelse tanımlıyorum, ama değilse onu bir "bilinmeyen" olarak bırakmayı tercih ediyorum. Hani gördüğümüz rüyalardaki kişi ve yerleri tam olarak hatırlayamayız ya, hani bir detay daha aklımıza gelse hatırlayacak gibi oluruz ya... İşte beni ayakta tutan şey, bu tam olarak hatırlayamama halidir".

Ele aldığı konular arasında deniz teması, Boynudelik'in özenle işlediği bir tema: "Deniz gerçekten çok sevdiğim bir imge. Tualdeki deniz, bana hayatla özdeş gibi geliyor. O yüzden bazen nereye gittiği belli olmayan tekneleri; bilinmeze giden duyguları, biraz sonra denize girecek olan ya da zaten suyun içinde olan insanları keyifle boyuyorum. Hayatla mücadele eden, ama bunu sessizce, düşünceyle sürdüren insanların yaşamlarını göstermeyi seviyorum".

Resimlerine gazetelerden yırttığı dokularla kolajlar oluşturan Beyza Boynudelik'in son çalışmaları 14 Mayıs-10 Haziran 2003 tarihleri arasında Bir Kültür Sanat Merkezi'nde izlenebilir.

Bir Kültür Sanat Merkezi 
Valikonağı Caddesi Madalyon Sokak No: 9 Nişantaşı / İstanbul

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz