reklam

Haberler
Mayıs 2003

Galeri X'de "Kırmızılı Resim - Çiçek Dürbünü - Yeşil Orman"

Nezir Aydın, Neşe Baydar, Somel "Kırmızılı Resim -Çiçek Dürbünü -Yeşil Orman" adlı karma sergide biraraya geldiler.

Soyut anlatım dilini tercih eden bu üç sanatçı yaşamı sanattan öncelikli gören yaklaşımlarını kişisel, ekspresif, ve hala "resimsel" tepkilerle yorumlamaktalar. Üretim sürecini direkt işaretleyen resimleri galeri mekanında bir araya gelişleriyle yeni süreçleri doğurmakta, resimlerin iç sesleri bu sefer bir diğerine eklenmektedir. Sergideki sanatçılar resimsel belleklerini kendilerini besleyen kaynaklardan yola çıkarak benliksiz bir bene dönüştürmekteler. Serüvenlerini tek başlarına yaşarlarken vardıkları mütevazi yaklaşımda yanyana durabilmeyi, kendilerini aşacak resimsel diyalogları sergi mekanında denerneyi avantaj olarak görmekteler.

1965, Giresun doğumlu Nezir Aydın 19 Mayis Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü mezunu. Katıldığı sergiler arasında PSD Galerisi'nde 2002 yılında düzenlenen, "Dosyalar" sergisi, Deniz Müzesi Resim Galerisi'nde "Kuklalar ve Maskeler" sergisi ve "Genç Etkinlik 3" sayılabilir.

Neşe Baydar 1967, İstanbu! doğumlu. 2003 yılında Karşı Sanat Çalışmalarnda gerçekleştirilen, "Aileye Mahsustur" adlı sergi, 2002, "İstanbul Sanat Fuarı Kooperatif Sergisi", Almanya'da düzenlenen2002, "Munster Sergisi" katıldığı sergiler arasında. Eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Resim BölümCTnde Sanatta Yeterlik öğrencisi olarak devam ettiren sanatçı aynı okulda Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Yüksek Lisans derecesini, İstanbul Teknik Üniversitesi Görsel ve Çevresel Sanatlar Bölümü'nden, lisans derecesini ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden almıştır.

Yine Mimar Sinan Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmakta olan Somel 1969, İstanbul doğumlu. Aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü 'nde Sanatta Yeterlik eğitimine devam etmektedir. Yüksek Lisansını Pratt Institute, New York'da 1997 yılında, lisans eğitimi de Mirnar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü 5 No'lu Atölye'de 1992 ylında tamamlamıştır. Açtığı iki kişisel serginin ilki 1996'da New York'da Pratt Institute 'da bulunan Steuben West Gallery'de , ikincisi 2002 yılında Mine Sanat Galerisi'nde , "Zamansız Günce" adıyla gerçekleştirilmiştir. Katıldığı karma sergiler arasında Aksanat 'da 2000 yılında düzenlenen, "Dörtlü Karma" sergisi sayılabilir.

Sergi Galeri X 'de 9-30 haziran tarihleri arasında görülebilir.

Galeri X: Galip Dede Caddesi No:48/11
Tünel Beyoğlu, İstanbul

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz