reklam

Haberler
Mayıs 2003

Gerçek ve soyut arasında yeniden tanımlanan fotoğraf

Fotoğraf sanatçısı Tolga Ayaydın'ın sergisi 22 Mayıs tarihinde Beşiktaş'taki Deniz Müzesi Sanat Galerisi'nde açılıyor. 7 Haziran tarihine kadar gezilebilecek olan sergide sanatçının ağırlıklı olarak İstanbul olmak üzere Ankara, New York gibi değişik kentlerde çektiği fotoğrafları yer alıyor.

Tolga Ayaydın, fotoğraf kareleri içinde gerçekliğin yeni bir tanımına ulaşmaya çalışıyor. Bu fotoğraflarda, açı zenginliği ile bir estetik dizayn ve farklı bir bakış kültürü hakim. Sergide, insanla birlikte ele alınan ve kültürel coğrafyanın, kentlerin kadraja yerleştirildiği renkli, siyah-beyaz fotoğraflarla, yakın çekim doğa ve mekan görüntüleri yer alıyor.

Tolga Ayaydın fotoğraf sanatı ile ilgili olarak görüşlerini şöyle dile getiriyor: "Bir deneyimden sonra fotoğrafın, insanın kendini ifadede ne kadar güçlü bir sanat dalı olduğunu keşfettim. Siyah-beyaz, özellikle yakın çekim, benim için konuyu çerçeveleyen, bir çeşit avant-garde ve soyut anlamları içeren bir bakış açısı oldu. Siyah-beyazın yanı sıra renkli fotoğrafta da bir etki vardır; o da gerçekçiliktir. Böylelikle, genel anlamda fotoğraf hem gerçekçiliği hem de doğadan soyutlanmayı sağlar"

Sanatçı fotoğraflarında, bir artistik coşkudan daha çok, kültürel mekan oluşumlarının, doğa, insan, çevre, mekan, tarih, kent gerçekliklerinin izini sürüyor.

Sanatçının özgeçmişi:
1973 yılında İstanbul'da doğan Ayaydın Bilkent Üniversitesi Grafik ve Medya bölümünden 1996 yılında mezun oldu. 1997-98 yıllarında New York Üniversitesi'nde fotoğraf üstüne yüksek lisans yaptı. Mezuniyeti için siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan tez sergisini New York'da açtı. '99 yılında İstanbul'a dönen sanatçı Mayıs 2002'de 56 siyah-beyaz ve renkli fotoğraftan oluşan sergisini kendi stüdyosunda açtı.

Deniz Müzesi Sanat Galerisi - Beşiktaş
Tel: 0212 327 43 45

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz