reklam

Haberler
Haziran  2003

Artium Sanatevi'nden 41. Müzayede

Klasik ve çağdaş Türk resmi müzayedelerinin önemli isimlerinden Artium Sanatevi, bu yılki müzayedesinde ilk kez Osmanlı hat sanatından zengin örneklere de yer verecek. Müzayedede Diyarbakırlı Tahsin, İbrahim Çallı, Nazmi Ziya gibi ustaların eserlerinin ilgi görmesi bekleniyor.

Türk Resim Sanatı müzayedelerindeki uzun yıllara dayanan birikimiyle alanında önde gelen isimlerden biri olan Artium Sanatevi'nin geleneksel Yaz Müzayedesi, 24 Haziran Salı akşamı saat 20:30'da Kuruçeşme Divan'da gerçekleştiriliyor. Artium Sanatevi'nin 41. Müzayedesi'nde Nazmi Ziya, Hoca Ali Rıza, Hasan Vecih Bereketoğlu, Edip Hakkı Köseoğlu gibi klasik Türk resminden temsilcilerin yanı sıra, Bedri Rahmi-Eren Eyüboğlu, Nuri İyem, Avni Arbaş, Adnan Varınca, Turan Erol gibi ustalardan Orhan Peker, Utku Varlık, Devrim Erbil, Ertuğrul Ateş gibi çağdaş imzalara, Türk resminin önde gelen temsilcilerinin yapıtları yer alacak. Aralarında tuğralar, fermanlar, hilye ve levhaların da yer aldığı Osmanlı Hat Sanatı eserlerine bu yıl ilk kez yer verilecek olması ise Artium Sanatevi'nin 41. Müzayede'sinin dikkat çekici yönünü oluşturuyor.

Yaz Müzayedesi'nin ilgi çekici eserleri arasında, 60 milyar TL açılış fiyatıyla sunulacak Diyarbakırlı Tahsin'in "Denizde Gün Batımı" adlı tuval üzerine yağlıboya eseri, İbrahim Çallı'nın 25 milyar TL'den satışa sunulacak "Fındıklı Molla Çelebi Camiinden Üsküdar Savanora'ya Bir Bakış" adlı yapıtı, 18 milyar TL açılış fiyatına sahip Nazmi Ziya'nın "Heybeliada'dan Peyzaj" konulu eseri, Hoca Ali Rıza'nın 15 milyar TL açılış fiyatına sahip "Boğazdan Peyzaj" konulu oval resmi de yer alıyor. Müzayedede ayrıca İbrahim Safi, Naci Kalmukoğlu, Celal Esat Arseven, Maide Arel ve Cevat Erkul'a ait peyzaj ve natürmortların yanı sıra, D Grubu'nun kurucularından Cemal Tollu, çağdaş resmimizin önemli ustalarından Orhan Peker, toplumsal gerçekçi çizgide eser veren Nuri İyem'e ait figüratif eserlere de yer veriliyor.

Müzayedede sunulacak Osmanlı Hat Sanatı eserleri arasında ise 20 milyar TL açılış fiyatına sahip III. Ahmet tuğralı ferman,15 milyar TL'den satışa sunulacak I. Abdülhamit tuğralı ferman, genç yaşta ölen ünlü ressam Mim Sarim Efendi'nin eski Türkçe imzalı eseri, Hattat Ferit Bey'e ait tuğra formunda Zerendud levha, Yusuf Yesari ve İbrahim Şevki'nin yazdığı hilyeler de bulunuyor. Müzayedenin Osmanlı Hat Sanatı eserleri bölümü, bu alanın sayılı uzmanlarından İbrahim Manav tarafından yönetilecek.

Artium Sanatevi yöneticisi Rüştü Sungur, 41. Müzayede'nin aynı zamanda, Artium Sanatevi'nin yeni yapılanma süreciyle eş zamanlı olarak gündeme geldiğini belirtiyor . Sungur önümüzdeki dönemde, Arkas Holding A.Ş. ortaklığıyla Artium Sanatevi'nin özellikle resim restorasyonu alanında donanımlı bir laboratuvarı da kapsayan yeni bir mekana kavuşacağını sözlerine ekliyor. Yaz Müzayedesi'nin tanıtım sergisi 17-18-19-20-21 ve 23 Haziran tarihleri arasında Artium Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.

Artium Sanat Galerisi, 
Bostan Sokak Orjin İş Merkezi 
No: 15/2 Teşvikiye-İstanbul
Tel: (0 212 291 01 31 )

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz