reklam

Haberler
Haziran  2003

Mustafa Tunçalp'in SeRaMik KuŞlaRı Havaalanı'na Kondu

Seramik Sanatçısı Mustafa Tunçalp'in, "Evrensel Kuşlar" temalı seramik sergisi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde açıldı.

30 Mayıs'ta başlayan serginin açılışını İçişleri Eski Bakanı Kutlu Aktaş, Kale Grubu Şirketleri Kurucu Murahhas Azası ve Yönetim Kurulları Başkanı Dr. İbrahim Bodur ve TAV Yatırım ve İşletme AŞ Genel Müdürü Gökhan Özber tarafından yapıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Dr. İbrahim Bodur, Sanatçı Mustafa Tunçalp'in Çanakkale Seramik Fabrikaları'nda yetiştiğini, sanatını geliştirdiğini ve Çanakkale Seramik ve Kalebodur Sanat Atölyesi'nde birikimlerini gençlere aktardığını anlattı. Bodur, "Mustafa Tunçalp iyi bir sanatçı olmasının yanında, çalışkanlığı, üretkenliği ve efendi davranışlarıyla da Kale Ailesi'nin sevilen bir ferdi oldu. Bu sergi ile başarılı çalışmalarını sanat dünyası ile paylaşmasından sevinç ve mutluluk duyduk." dedi.

TAV Yatırım ve İşletme Genel Müdürü Gökhan Özber de yaptığı konuşmada, TAV'ın ilk kez bir sanatçıya, Atatürk Havalimanı gibi her gün binlerce kişinin gelip gittiği bir alanda böyle bir olanak tanımaktan memnuniyet duyduklarını, demir kuşların yuvası olan bu alanda Mustafa Tunçalp'in seramik kuşlarının sergilenmesinin anlamlı ve güzel bulduklarını belirtti. Sanatçının başarılı çalışmalarının büyük ilgi göreceğinden emin olduğunu söyleyen Özber, sanatçıyı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Sanatçı Mustafa Tunçalp ise konuşmasında 40 sanat yılını kutladığı bu yılda yeni bir sergi ile sanatseverlerin karşısında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Çalışmalarında kendisine her zaman destek olan Dr. İbrahim Bodur, Zeynep Bodur Okyay, Hasan Sazcı ve Kale Grubu'na şükranlarını sunduğunu, serginin gerçekleşmesine olanak sağlayan TAV Genel Müdürlüğü'ne de teşekkürlerini ilettiğini belirtti.

Mustafa Tunçalp'in Evrensel Kuşlar Sergisi'nde, sanatçının Çanakkale Seramik & Kalebodur Sanat Atölyesi'nde çalıştığı panolar, tabaklar ve değişik zeminler üzerinde yer alan yüzden fazla kuş formları bulunuyor. Sergi 30 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gezilebilir.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz