reklam

VitrA Seramik Sanat Atölyesi Hakkında
Sanat > Mercek Altında

ÇİZGİ KAHRAMANLAR SOKAKTA SERGİSİ

Kuruluşu yaklaşık yarım asır önceye uzanan VitrA Seramik Sanat Atölyesinin temelleri Dr.Nejat Eczacıbaşı'nın "Sanat ve kültüre dönük her türlü yatırım, doğrudan doğruya toplumun sosyal varlığı, ekonomisi, politikası ve bütün benliğinin de geliştirilmesine yapılmış bir katkıdır," düşüncesinden hareketle atıldı. Atölye, seramik sanatını geniş kitlelerle buluşturmak, çağdaş sanata özgün bir bakış getirmek ve sanatçılara birlikte çalışıp üretebilecekleri bir ortam sunmak amacıyla yola çıktı.

1950'lerde "Türk Seramik Sanatçıları Derneği"nin kuruluşuna öncülük eden, Galata Mumhane Caddesi'ndeki ilk laboratuvarının bulunduğu katı, seramik atölyesine donüştürerek, gençlere yönelik kurslar düzenleyen Eczacıbaşı, gerek çağdaş seramik üretimine yeni boyutlar kazandırmak amacıyla kurduğu sanat atölyesinde, gerek üretim tesislerinde kapılannı sanatçılara ve tasarımcılara hep açık tutu; burada üretilen yapıtları çeşitli sergiler aracılığıyla sanatseverlerle paylaştı.

Ve aradan tam 40 yıl geçti. 1997'de Eczacıbaşı VitrA Kartal Tesisleri bünyesinde özel bir alanda düzenlenerek yepyeni ve çağdaş bir donanıma kavuşan VitrA Seramik Sanat Atölyesi, periyodik sergiler, workshoplar, dia gösterileri ve konferanslarla sanatçı ve sanatseverlerin buluşma noktası oldu. Yolu atölyeye düşen sanatçıların bıraktığı izler, Vitra Seramik Atölyesi'nin "Kişisel İzler" sergilerine hayat verdi. 1998'den baslayarak, yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla, sürekli bir sergi dizisine dönüşen "Kişisel İzler", İstanbul'da ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinde sergilendi.

Vrtra Seramik Sanat Atölyesi, seramiğin diğer sanat disiplinleriyle ilişkisini güçlendirmek ve seramik sanatına farklı bakış açıları kazandırmak amacıyla 2000 yılında yeni bir sergi dizisini daha sanatseverlere sundu. Bu dizinin ilk sergisi "Tuvalden Toprağa", sanatseverleri ressamların seramik malzemesiyle gerçekteştirdikleri yapıtlarla buluşturdu. Atölye her yıl yeniliklere imza atmaya, sanatseverteri farklı yaklaşımlar ile buluşturmaya devam ediyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz