reklam

Haberler
Ağustos 2003

Hollanda’da Türk Karikatür Sergisi

Kimi Hollandalıların hala Türkiye’yi Suudi Arabistan ile karıştırdıkları bir ortamda Amsterdam’da açılan bu serginin, Türk karikatürünün ve Türklerin mizah anlayışının Hollanda’da tanıtımı açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen “Oud - West Kültür Festivali” çerçevesinde, Türk karikatür sanatçılarının çalışmalarından oluşan sergi açıldı. Oud-West Semt Müzesi’nde açılan sergide, başta Semih Balcıoğlu, Turhan Selçuk ve Oğuz Aral olmak üzere, Türkiye ve Hollanda’da yaşayan 50 dolayında sanatçının, toplam 70 eseri izlenime sunuluyor.

Geçmişten günümüze Türk karikatür ve mizah anlayışını bütün yönleriyle aktaran sergi, Oud West Kültür Festivali’nin en önemli bölümünü oluşturuyor.
Hollanda’da Türkçe ve Hollandaca “Vreemd” adıyla yayımlanan aylık mizah dergisinin genel yayın yönetmeni ve karikatürcü Yakup Karahan’ın çabalarıyla oluşturulan sergide yer alan eserlerin büyük çoğunluğu, Oğuz Aral’ın kişisel koleksiyonundan derlendi.

Sergide, bazı Hollandalı sanatçılarının Türkler üzerine yaptığı karikatürlerle geçen yüzyılın başında Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde saray üzerine yapılmış çalışmalar da yer aldı.
Serginin açılış töreninde konuşan Karahan, bu serginin, Türk karikatürünün ve Türklerin mizah anlayışının Hollanda’da tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Karahan, Türkleri Nasreddin Hoca’dan gelen çok köklü bir mizah geleneğine sahip olduğuna işaret ederek, kimi Hollandalıların hala Türkiye’yi Suudi Arabistan ile karıştırdıklarını söyledi.
Karahan, Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşlarının da kendi kültür değerlerini tanımaları ve tanıtabilmeleri açısından bu serginin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Amsterdam’ın ‘Wenslauerstraat’ caddesinde bulunan Oud-West Semt Müzesi’nde açılan sergi, 8 Eylül’e kadar ücretsiz gezilebilecek.
NTVMSNBC

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz