reklam

8. Uluslararası İstanbul Bienali Hakkında
Sanat > Mercek Altında

8. ULUSLARARASI İSTANBUL BİENALİ

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 8. Uluslararası İstanbul Bienali, 20 Eylül - 16 Kasım 2003 tarihleri arasında İstanbul'u dev bir çağdaş sanat platformuna dönüştürecek. Küratörlüğünü, 1995'ten bu yana New York'un en önemli çağdaş sanat müzelerinden New Museum'un baş küratörü olan Dan Cameron'un yaptığı Bienal, "Şiirsel Adalet" başlığı altında 42 ülkeden toplam 85 sanatçıyı biraraya getirecek.

8. Uluslararası İstanbul Bienali, JTI (Japan Tobacco International) Türkiye sponsorluğunda gerçekleşiyor.

8. Uluslararası İstanbul Bienali, "Adalet nedir?", "Neden günümüzde acil bir mesele halini almıştır?", "Bugünün küreselleşmiş dünyasında adalet mümkün olabilir mi?" gibi soruları yeniden tartışmaya açarken, edebiyattan ödünç aldığı Şiirsel Adalet terimini bileşenlerine ayırıp, şiir ve adalet kavramlarını daha yoğun bir ilişki içinde yeniden buluşturmayı amaçlıyor.

20 Eylül Cumartesi günü sanatseverlerin ziyaretine açılacak olan 8. Uluslararası İstanbul Bienali ana mekanları arasında Karaköy Salı Pazarı'ndaki T.C. Denizcilik İşletmeleri'ne bağlı Antrepo No.4 ve M.S.Ü. Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nin yanısıra Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya Müzesi de yer alıyor. Ayrıca İstanbul'un çeşitli mekanlarına özel hazırlanan on proje de şehrin farklı noktalarında seyirci karşısına çıkacak. Bienal ana mekanları Pazartesi hariç hergün 10:30 - 19:30 saatleri arasında; Yerabatan Sarnıcı Pazartesi hariç 10:00 - 18:00 arası; Ayasofya Müzesi Pazartesi hariç 09:00 - 16:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

8. Uluslararası İstanbul Bienali'nin bilet fiyatları tam 10.000.000 TL, indirimli 5.000.000 TL olarak belirlenirken Ayasofya Müzesi'nde sergilenen yapıtlar müze bileti alınarak görülebilecek. Öğrenciler, 65 yaşın üstündekiler, öğretmenler, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyeleri ve 15 kişinin üzerindeki gruplar sergiyi indirimli olarak izleyebilecekler. Her gün üç kere düzenlenecek olan rehberli turlara ise katılım 10.000.000 TL. olacak. 8. Uluslararası İstanbul Bienal'i kapsamında 20, 21 ve 22 Eylül tarihlerinde MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Oditoryumu / Fındıklı'da sanat dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla düzenlenecek olan paneller ise ücretsiz olarak izlenebilir.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın uluslararası platformda en çok yankı yaratan etkinliği olan ve 16 Kasım tarihine kadar izlenebilecek 8. Uluslararası İstanbul Bienali'ne, bu yıl uluslararası çağdaş sanat çevrelerinden 2000'in üzerinde konuk ve yabancı basın mensubunun katılması bekleniyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz