reklam

Haberler
Eylül 2003

8. Uluslararası İstanbul Bienali yurtdışından üç bin'in üzerinde konuk ağırlayacak

20 Eylül - 16 Kasım 2003 tarihlerinde İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından JTI Türkiye sponsorluğunda düzenlenecek olan 8. Uluslararası İstanbul Bienali, yurtdışından 400'e yakın basın mensubunu ve 2.000'in üzerinde eleştirmen, küratör, müze ve galeri yöneticisini ağırlamaya hazırlanıyor. Bienal'i ziyaret etmeye gelen konuklarla birlikte yabancı katılımın 3.000 kişinin üzerinde olması bekleniyor.

Bienal'in konukları arasında Museum of Modern Art (New York), New Museum of Modern Art (New York), Art in General (New York), Tate (Londra), Kunsthalle Wien (Viyana) gibi dünyaca bilinen müzelerin yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Serpentine (Londra), Anthony d'Offay (Londra), White Cube (Londra), Alexander & Bonnin (New York), Luhring Augustine (New York), Shipper & Krome (Berlin), Art Pace (San Antonio), Hauser & Wirth (Zürih), gibi önemli sanat galerilerinin yöneticileri olacak.

Aralarında New York Times (ABD), Washington Post (ABD), Die Zeit (Almanya), Tageszeitung (Almanya), Le Monde (Fransa), Financial Times (İngiltere), Il Manifesto (İtalya) gibi dünyaca tanınmış gazetelerden muhabirler ile Art in America (ABD), Art Forum (ABD), Sculpture Magazine (ABD), Art News (ABD), Art Press (Fransa), Beaux Arts Magazine (Fransa), Frieze (İngiltere), D'Ars (İtalya), Domus (İtalya), Flash Art (İtalya), Tema Celeste (İtalya) gibi sanat dergilerinden eleştirmelerin de bulunduğu yabancı basın mensupları 18 Eylül tarihinde 8. Uluslararası İstanbul Bienali için İstanbul'da olacaklar.

Bunun yanı sıra; Arte (Almanya/Fransa), TVE (İspanya), RAI (İtalya), Fuji (Japonya), ERT (Yunanistan) gibi belli başlı televizyon kanallarının yanı sıra Norveç, Bulgaristan, Yugoslavya, Romanya ulusal kanalları ise 8. Uluslararası İstanbul Bienali'ni izlemek için ülkemize geliyor.

Ayrıca Venedik, Sydney, Manifesta, Kwangju, Shanghai ve Busan Bienellari'nin yöneticileri de 8. Uluslararası İstanbul Bienali'nde yer alan çalışmaları yakından inceleme fırsatı bulacaklar.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz